Vágólapra másolva!
Peter Stöger vezetőedző szerint tökéletes mérkőzésre van szüksége a Ferencvárosnak ahhoz, hogy csütörtökön megszerezze a három pontot a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

"Ha csak agresszívebb és támadóbb szellemű futballt kellene kérnem, akkor könnyű dolgom lenne, de ennél természetesen összetettebb a helyzet. Idegenben is sok jót láthattunk a csapattól, de a hibákat kell minimálisra csökkenteni, illetve kiváló védekezésre lesz szükség" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az osztrák tréner.

Stöger elárulta, a 2-0-s vereséggel zárult idegenbeli összecsapás kapcsán olyan hibákra hívta fel tanítványai figyelmét, minthogy az első kapott gólnál nem helyeztek elég nyomást az ellenfélre.

Peter Stöger szerint tökéletes meccs kell a három pont eléréséhez Fotó: Koncz Márton - Origo

fogalmazott Stöger, aki hozzátette, papíron nem a Ferencváros a találkozó esélyese, de kiemelte, hogy hazai közönség előtt rendre jó teljesítményt szokott nyújtani az együttese.

Azzal kapcsolatban, hogy kisebb hullámvölgyben van a csapata, úgy vélekedett, a "nagy előrelépés előtt általában kisebb visszalépések vannak".

Tokmac Nguen arról beszélt, hogy amióta nemzetközi mérkőzéseken szerepel a Ferencvárossal, a Celtic az egyik legerősebb rivális, amit azzal indokolt, hogy különleges futballt játszik, mert a szélső védőik teljesen más feladattal lépnek pályára, mint ami megszokott.

jelentette ki határozottan a norvég támadó, aki nem foglalkozik azzal, hogy tavaly az ő góljával ejtették ki a skót riválist a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Tokmac szerint a hazai közönség óriási előnyt jelent a Fradinak Fotó: Koncz Márton - Origo

A Celtic meghirdetett online sajtótájékoztatója nem volt követhető Magyarországon, de a Ferencváros honlapja idézte a skótok görög születésű ausztrál vezetőedzőjét:

"A Ferencváros egy jó csapat, remek játékosok alkotják. Biztos vagyok benne, hogy kemény erőpróba vár ránk Budapesten.

Emellett fel kell készülnünk arra is, hogy ellenfelünk a szurkolók támogatásával megpróbálja megragadni az utolsó szalmaszálat, és próbál nyomás alá helyezni minket".

A csütörtökön 21 órakor kezdődő Ferencváros-Celtic Glasgow mérkőzést a portugál Fabio Verissimo vezeti a Groupama Arénában, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A magyar bajnoknak akkor marad reális esélye a tavaszi folytatásra, ha győz.