Vágólapra másolva!
A skót Celtictől az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség után Peter Stöger, a Ferencváros edzője kijelentette, nem tervezi, hogy lemondana, és úgy látja, hogy fejlődött a csapat az EL-szereplés során.

A magyar csapat ugyan nagyot küzdve, de ismét nagyon sok hibával játszva negyedik meccsén a negyedik vereségét is elszenvedte a kiírásban, így biztossá vált, hogy egyrészt utolsó lesz a csoportjában, másrészt pedig nem kerülhet át a Konferencia-liga tavaszi folytatásába.

Az első kérdés rögtön Peter Stöger jövőjét firtatta, illetve azt, hogy az utolsó két Európa-liga-meccsen tervezi-e, hogy több lehetőséget ad a fiataloknak.

"Nem tervezem, hogy lemondok. Az utolsó két meccsen pedig a lehető legjobb csapattal kiállva szeretnék pontokat szerezni" - mondta nagyon határozottan.

Az első gól előtt eladott labdáról elmondta, nagyon nehezek egy edző számára az ilyen helyezetek, amikor egy játékos könnyelműségből hibázik. "Ezeket szerettük volna mindenképpen elkerülni, nagyon sajnálatos, hogy minden meccsre jutottak ilyen hibák."

Peter Stöger csak a küzdenitudással lehet igazán elégedett Fotó: Koncz Márton - Origo

"Minden meccsen voltak jó periódusaink, komoly helyzeteink. Az eddigi mérkőzések annyiban hasonlítanak, hogy mindannyiszor sikerült szoros eredményt elérni.

De a hibáktól eltekintve bátran, gólratörően játszottunk, ami okvetlen pozitívumnak tekinthető" - válaszolta Stöger az Origónak arra a kérdésre, hogy lát-e fejlődést az eddigi négy EL-meccs alapján.

"A fejlődéshez idő kell, ami vagy megadatik játékosnak és edzőnek, vagy nem. A helyzetkialakítással elégedett lehetek, de a védekezéssel nem. Az európai középcsapatok erőssége, hogy meg tudják találni az egyensúlyt a védekezés és a támadás között, képesek kontrollálni a meccset.

De ettől a Fradi még nem BL-színvonalú csapat. Azonban sorozatban harmadszor szerepel a csapat a nemzetközi porondon, ami nagy szó, ugyanakkor igaz, hogy minőségben vannak hiányosságaink."

A harmadik gól után jól hallhatóan kifejezte elégedetlenségét a közönség, az osztrák szakembernek pedig az "Auf wiedersehen" (viszontlátásra) rigmus is felhangzott, ahogy Tokmac Nguen is hangos füttyszó közepette hagyta el a pályát.

"Természetesen nem kellemes az ilyen helyzet, el kell fogadnunk a szurkolók ilyen reakcióját is. Persze a játékosoknak sem könnyű ez a szituáció, de gyorsan el kell felejteniük, és készülniük kell a vasárnapi bajnoki mérkőzésre, ami ugyanilyen fontos lesz, mint a mai" - mondta Stöger a listavezető Kisvárda elleni találkozóról.

A hajrában pályára lépő Szánthó Regő elmondta, hogy örült a lehetőségnek, és megtapasztalhatta, hogy milyen erősek és képzettek a játékosok ezen a szinten. "Sokkal jobb tizenhatezer ember előtt játszani, mint az NB III-ban a Balassagyarmat ellen" - tette hozzá a bokaszalag-szakadásból visszatérő fiatal játékos.

A győztes csapat edzője, Ange Postecoglu elmondta, elégedett a mérkőzéssel, ők azért jöttek, hogy nyerjenek. "Rúgtunk három gólt, aminek örülök, annak már kevésbé, hogy kaptunk egy másodikat. Életben maradt az álmunk, még van esélyünk a továbbjutásra a csoportból. A támadójátékkal elégedett vagyok, örülök a ma este látottaknak. Kiválóan játszottunk csapatként, a védelem remekül szolgálta ki a támadókat, jó volt látni ezt a csapategységet."

Ange Postecoglu szerint nagy lökést ad a Celticnek a Fradi elleni budapesti győzelem Fotó: Koncz Márton - Origo

A szakember hozzátette, a Fradi elleni győzelem minden bizonnyal óriási lökést fog adni a csapatnak. A magyar csapatról annyit mondott, hogy

a két mérkőzés alapján látszott, hogy vannak minőségi játékosok a magyar csapatban,

amelyik ezúttal nyíltabban játszott, mint tette azt két hete Glasgow-ban.