Xavi Hernandez nagyon várja, hogy a Barcelonánál dolgozhasson

fbl Vertical
Sadd's coach Xavi Hernandez (R) speaks to midfielder Santi Cazorla during the Qatar Cup semi-final football match between Al-Rayyan and Al-Sadd at the Abdullah bin Khalifa Stadium in the capital Doha on February 18, 2021. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg a katari al-Szadd labdarúgóit edző Xavi Hernandez bízik abban, hogy hamarosan lezárulnak a tárgyalások jelenlegi klubja, valamint az FC Barcelona között.

- mondta a katalán TV3 csatornának a Barcelona korábbi középpályása.

"Pozitívan állok hozzá, bízom abban, hogy megszületik a mindenki számára megfelelő megoldás, és megegyezésre jutnak a felek. Mindkét klub tisztában van a helyzetemmel, elképesztő lenne a Barcelonánál dolgozni"

- fejezte ki szándékát egyértelműen a 41 éves tréner.

Az al-Szadd ugyanakkor közleményében jelezte, bár nagyon örülnek a barcelonai vezetők látogatásának - Dohában már több tárgyalás és munkaebéd is lezajlott -, egyértelmű céljuk, hogy továbbra is Xavi maradjon az együttes vezetőedzője. A csapat kilenc forduló után három ponttal vezeti a katari bajnokságot.

Már várják, de nehezen engedik Forrás: AFP/Karim Jaafar

A katalánok kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányításával a bajnokságban az Alavés ellen 1-1-es döntetlent játszott, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev otthonában pedig 1-0-ra győzött az együttes.

Xavi, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, benne nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.