Társoldalunk:

Kiderült, hogy ki kapja az idei Aranylabdát, meg fognak lepődni

2021.11.05. 17:24

Az RTP portugál oldal információi szerint idén is Lionel Messi fogja kapni a labdarúgás legértékesebb egyéni elismerését, az Aranylabdát. 

A France Football francia szaklap által 1956 óta kiosztott díjat immár hetedik alkalommal nyeri meg az argentin támadó, aki idén nyáron hazája válogatottjával megszerezte első trófeáját a nemzeti csapat színeiben, miután megnyerte a Brazíliában rendezett Copa Américát, valamint 30 góljával a spanyol élvonal, a La Liga gólkirálya lett. 

A Copa América megnyerése segítheti hozzá Lionel Messit (balra) a hetedik AranylabdáhozForrás: AFP/Juan Ignacio Roncoroni

Az RTP tudomása szerint már az ilyenkor szokásos fotók és nagyinterjú is elkészült az idén nyáron a Barcelonából több mint 20 év után a Paris Saint-Germain csapatába igazoló futballistával.

A díjat 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem adták át, így nem kaphatta meg a Bayern München ellenállhatatlan formában játszó csatára, Robert Lewandowski, aki idén is ontja a gólokat, és a szurkolók többsége őt tartotta az Aranylabda legfőbb várományosának.

A díjat azonban nem a szurkolók adják át, hanem az európai újságírók szavazatai alapján alakul ki a végső sorrend, így november 29-én Párizsban hetedik alkalommal is Lionel Messihez kerülhet a trófea.