Kiderült, hogy ki kapja az idei Aranylabdát, meg fognak lepődni

On the path of Cristiano Ronaldo in Madeira 2018 Arts Culture and Entertainment Atlantic Islands Ballon d'Or trophy Bestof CR7 CR7 Museum Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo - Soccer Player Cristiano Ronaldo Museum Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro Cris
One of the five FIFA Ballon D'Or Trophy won by Ronaldo seen inside the CR7 Museum located in Funchal seafront, on the island of Madeira, where Portuguese football star grew up and played for amateur team Andorinha from 1992 to 1995. The museum is dedicated to Ronaldo's local, national and international achievements and successes during his carrer to date. On Thursday, April 26, 2018, in Funchal, Madeira Island, Portugal. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az RTP portugál oldal információi szerint idén is Lionel Messi fogja kapni a labdarúgás legértékesebb egyéni elismerését, az Aranylabdát. 

A France Football francia szaklap által 1956 óta kiosztott díjat immár hetedik alkalommal nyeri meg az argentin támadó, aki idén nyáron hazája válogatottjával megszerezte első trófeáját a nemzeti csapat színeiben, miután megnyerte a Brazíliában rendezett Copa Américát, valamint 30 góljával a spanyol élvonal, a La Liga gólkirálya lett.

A Copa América megnyerése segítheti hozzá Lionel Messit (balra) a hetedik Aranylabdához Forrás: AFP/Juan Ignacio Roncoroni

Az RTP tudomása szerint már az ilyenkor szokásos fotók és nagyinterjú is elkészült az idén nyáron a Barcelonából több mint 20 év után a Paris Saint-Germain csapatába igazoló futballistával.

A díjat 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem adták át, így nem kaphatta meg a Bayern München ellenállhatatlan formában játszó csatára, Robert Lewandowski, aki idén is ontja a gólokat, és a szurkolók többsége őt tartotta az Aranylabda legfőbb várományosának.

A díjat azonban nem a szurkolók adják át, hanem az európai újságírók szavazatai alapján alakul ki a végső sorrend, így november 29-én Párizsban hetedik alkalommal is Lionel Messihez kerülhet a trófea.