Nyolc hét börtönt kapott egy antiszemita Chelsea-szurkoló

Horizontal
Chelsea fans occupy the newly installed railed seating area in the upper tier behind the goal for the pre-season friendly football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on August 4, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nyolc hét börtönbüntetést kapott az a Chelsea-szurkoló, aki a szintén londoni Premier League-csapat, a Tottenham Hotspur híveinek címezve antiszemita és rasszista üzeneteket tett közzé a közösségi oldalakon.

A Sky Sports pénteki beszámolója szerint a 21 éves futballdrukker beismerte, hogy ő volt a szerzője a sértő üzeneteknek, amelyeket 2020. szeptember 29. és 2021. február 5. között küldözgetett, de a tárgyalás során azt állította, hogy "komikus tweeteket" váltott barátaival.

Magyarázatát azonban nem fogadták el és a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a szurkolót, aki koncentrációs táborokkal kapcsolatos és náci karlendítéses üdvözleteket tartalmazó képeket is feltett Twitter-oldalára.

A büntetését megalapozó üzenetek egyike így szólt: "A Spurs úton van Auschwitz felé".