Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a sereghajtó Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán. A felcsúti együttes így már hat bajnoki meccs óta veretlen és sorozatban öt győzelemnél jár, míg a fővárosi lila-fehérek három veretlenül megvívott összecsapás után kaptak ki ismét a bajnokságban. A találkozó után a két vezetőedző értékelt.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője így értékelte a zsinórban ötödik bajnoki győzelmüket.

"Rengeteg labdát veszítettünk a középpályán, de kértem játékosaimat, hogy oldják meg a feladatot, mert képesek rá. A tapasztaltabb futballistáknak muszáj segíteniük a rutintalanabbakat, de később megnyugodtunk, igaz

Markek Tamás védései is kellettek a győzelemhez. Remélhetőleg vasárnap este is az első helyen állunk majd a tabellán"

- kezdte a Puskás Akadámia edzője az nso.hu beszámolója szerint.

"A területeket levédtük, az ellenfél támadásait próbáltuk kivédekezni, s bár ez nem mindig sikerült, összességében

- tette hozzá Hornyák. Arra a kérdésre, hogy a vezetés megszerzése után miért nem jött lendületbe a PAFC, így vélekedett.

Hornyák Zsolt boldog lehet, ha a tabellára tekint Forrás: pfla.hu

"Mert mintha játékosaim féltek volna, hogy hibázhatnak. Kérésem ellenére nem futballoztunk agresszívan, és a védelemben sem a megszokott stabilitást láttam. Sok energiát fordítottunk arra, hogy Giorgi Beridzét és Junior Tallót is kivonjuk a játékból."

Michael Oenning szerint nehéz megfogalmazni, miért eredménytelen az Újpest.

"Pedig az első félidőben jól játszottunk, összeszedetten és egységesen futballoztunk, gólt mégsem sikerült szereznünk. Az ellenfél a második félidő elején vezetést szerzett, mert a védelmünk nem állt össze. Lehet,

sokan visszalépésnek tartják ezt a mérkőzést, de szerintem nem futballoztunk rosszul. A tabella csak átmeneti állapot, sok még a forduló"

- kezdte a német edző, aki a következőket válaszolta arra a kérdésre, hogy a szünetben változtattak volna a taktikán, vagy csak a kapott gól következtében.

Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője nagy bajban van Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A szünetben, mert számunkra a döntetlen nem elegendő, de mivel a hazaiak a szünet után gyorsan vezetést szereztek,

a végén már négy csatárunk is a pályán volt, sőt a védőink előtt is adódott lehetőség."

"Normális esetben a játékosokat kellene megkérdezni, de

aki valaha is futballozott, tudja, nem olyan könnyű megfogalmazni, miért vagyunk eredménytelenek.

Minőségi problémákat látok, de nem a véletlen műve, hogy ennyi helyzetet alakítunk ki. Igaz, ezeket ki is kellene használnunk" - zárta a szavait Michael Oenning.