Társoldalunk:

Döbbenet, hogy 17 éves focisták 500 eurós táskákat villogtatva mászkálnak

2021.11.10. 08:19

A Freiburg csapatának középhátvédje, az osztrák Philipp Lienhart négy szezont töltött a Real Madrid fiókcsapatában, a Castilla soraiban. A játékos elárulta, hogy az akkori csapattársai 500 eurós táskákkal jöttek edzésre, és Lienhart szerint túl sok pénzt kerestek a spanyol klubnál, és sok tehetség eltűnt a süllyesztőben.

Az osztrák Philipp Lienhart szerint a Real Madrid U17-es játékosai többet adtak a luxusra, minthogy arra törekedjenek, hogy kiváló futballisták váljanak belőlük - árulta el a Freiburg játékosa a spanyol Marcának.

A fiatal játékos csak a karrierjére koncentrálForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Lienhart négy évet töltött a Real Madrid fiókcsapatában, és nagyon meglepődött, hogy a fiatal játékosok milyen sok pénzt kerestek. Meglepődtem, amikor U-17-es játékosokat láttam 500 eurós piperetáskákkal érkezni az edzésre. Nem hiszem, hogy ez szükséges lenne ahhoz, hogy jó focisták váljanak belőlük. Szerintem nem jó, ha egy fiatal játékos ennyi pénzt keres, mivel szem elől tévesztheti azt, ami igazán fontos a karrierjében. Ily módon sok tehetség elveszik - mondta el a Freiburg középhátvédje.