A Premier League klubjai is ellenzik a kétévenkénti világbajnokságot

Russia World Cup Trophy FIFA soccer football Horizontal
5592681 15.07.2018 FIFA President Gianni Infantino greets France's players after their winning the World Cup final soccer match between France and Croatia at the Luzhniki stadium, in Moscow, Russia, July 15, 2018. Anton Denisov / Sputnik (Photo by Anton Denisov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol Premier League-ben szereplő klubok ellenzik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ötletét a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

A témában a PL-ben szereplő egyesületek képviselői csütörtökön tárgyaltak, és a megbeszélésen abban is egyetértettek, hogy nem támogatják a FIFA azon törekvését, mely szerint a nemzetközi válogatott mérkőzések lejátszására évente csupán két időszakot határoznának meg a mostani öt helyett.

- foglalta össze a klubok gondolatait Richard Masters, a PL elnök-vezérigazgatója.

A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is hangot adott aggodalmának.

A FIFA december 20-án tanácskozást rendez a témában.