Társoldalunk:

Marco Rossi győzelemmel szeretett volna elköszönni a szurkolóktól

2021.11.12. 23:33

A magyar labdarúgó-válogatott négy góllal győzte le hazai pályán San Marinót vb-selejtezőn. Marco Rossi bízott a csapatában a meccs előtt, és szerinte ez volt a legjobb módja annak, hogy az idei évben hazai pályán elköszönjön a csapat a szurkolóitól.

A magyar válogatott négy gólt lőtt San Marinónak a hazai pályán lejátszott vb-selejtezőn. Marco Rossi meccs utáni nyilatkozata szerint nem aggódott a találkozó előtt. A stábbommal három és fél éve dolgozom a válogatottnál, és szerencsére a csapat tagjai is hasonlóan gondolkodnak mint, én. San Marino válogatottját sem becsültem le, mivel azt gondolom, hogy mindenkit tisztelni kell - nyilatkozta Rossi a meccs után.

Marco Rossi szövetségi kapitány a San Marino-Magyarország vb-selejtezőnForrás: AFP/Andreas Solaro

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy jó meccset játszottak, és ez volt a legjobb módja annak, hogy elköszönjenek a szurkolóiktól. Rossi a két gólt szerző Szoboszlaira is kitért. Emlékszem, hogy az Albánia meccs után őt és engem is sokan kritizáltak. Azt gondolom, hogy Szoboszlai igazi kincse a magyar labdarúgásnak, és bizalmat kell szavazni neki akkor is, ha néha nem megy neki jól a játék. Ma is megmutatta a képességeit, és abban reménykedek, hogy lesznek még hasonló kaliberű játékosok a válogatottban - mondta el Rossi a Lipcse légiósáról. A meccsel kapcsolatban Rossi elmondta, hogy elégedett volt a mutatott játékkal, bár voltak problémák. Örültem, hogy olyan fiatal játékosok, mint Kiss Tamás és Balogh Botond jól mutatkozott be. Persze más játékhelyzetekben is látnom kell őket. Én a jövőbe nézek, és egy jövőt szeretnék építeni ennek a csapatnak - zárta le mondandóját Rossi.