Társoldalunk:

29 évesen visszavonulhat az Arsenal korábbi sztárja

2021.11.13. 13:17

Sorozatos sérülései miatt 29 évesen a visszavonulás mellett dönthet az Arsenal korábbi angol válogatott labdarúgója, Jack Wilshere.

Wilshere legutóbb az angol másodosztályban szereplő Bournemouth csapatában futballozott, ám fél éve nem talál magának klubot.

A középpályás azóta ugyan többször edzett az Arsenal felnőttcsapatnál, leginkább az U23-as tartalékkeretnél kapott lehetőséget, amelynél egyúttal mentoredzőként, a fiatal játékosok segítőjeként is számolnak vele.

Ha sikeres edző vagy menedzser akarsz lenni, akkor minél több tapasztalatot kell szerezned" -nyilatkozta Wilshere a BBC Sportnak.

A 34-szeres angol válogatott labdarúgó a pályafutása elején óriási tehetségnek indult, hatalmas jövőt jósoltak neki, de rengetegszer bajlódott sérülésekkel. Idén május közepe óta nem is játszott tétmérkőzésen.

Jack Wilshere (jobbra) legutóbb a Bournemouth csapatában játszottForrás: AFP/Glyn Kirk

A futballista bízik abban, hogy januárban újra pályára léphet, de attól is tart, hogy sérülékenysége miatt nem túl sok csapat számítana rá. Abban száz százalékig biztos, hogy januárban képes lesz futballozni, de elgondolkodott a visszavonuláson is.

Ezt át kell gondolnom. Ezért is csinálom az edzősködést. Kicsit bele is lettem kényszerítve a dologba, de hálás vagyok a lehetőségért" - mondta a középpályás.

Miután 2018-ban távozott az Arsenaltól - amelynek egy időben kulcsjátékosa volt - sorozatos sérülései miatt csupán 36 meccsen lépett pályára a West Hamben és Bornemouth-ban.