A csapattársát megverető női focista tagadja a vádakat

FRANCE - PARIS - LIGUE D1 ARKEMA PSG Paris Saint Germain Paris Stade Fans Supporters France Ligue D1 Arkema Fleury 91 Season 20-21 Women's Football Horizontal FOOTBALL
Paris, France, 2021/08/29. Match de la Ligue D1 Arkema française entre le Paris Saint Germain et le FC Fleury 91 au stade Georges Lefevre. Photograph by Franco Arland / Hans Lucas. Paris, France, 2021/08/29. French Arkema D1 League match between Paris Saint Germain and FC Fleury 91 at the Georges Lefevre stadium. Photograph by Franco Arland / Hans Lucas. (Photo by Franco Arland / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain női labdarúgócsapatának játékosát, Aminata Diallót szerdán vették őrizetbe, mert állítólag megverette az egyik csapattársát, Kheira Hamraouit, hogy az ne lehessen riválisa közös posztjukon. A futballista biztos az ártatlanságában, és már elengedte a rendőrség.

A BBC Sport megírta, hogy a 26 éves Diallót szerdán tartóztatták le, de csütörtök este a francia rendőrség elengedte.

A történet szerint Diallo két férfit bérelt fel, akik még múlt hét csütörtökön kirángatták a kocsijából Hamraouit, majd a lábait kezdték el ütlegelni. A futballista két klub- és válogatottbeli társával (egyikük éppen a volán mögött ülő Diallo volt) egy vacsoráról tartott hazafelé, amit éppen a PSG szervezett a játékosoknak. A maszkos támadók többször is eltalálták egy vascsővel a sértett lábait.

A hírt a párizsi klub is megerősítette és támogatásáról biztosította a bántalmazott játékost, valamint jelezte, hogy hajlandó segíteni a nyomozást.

Hamraoui (balra) a hírek szerint kórházba került az eset után Forrás: AFP/Franck Fife

Diallo szerint a nyomozás során be fog bizonyosodni, hogy minden vád jogtalan és az ügyben teljesen ártatlan.

A labdarúgó ügyvédje által kiadott nyilatkozat szerint teljesen alaptalan, hogy a futballisták olyan szinten rivalizálnának egymással, amely a bántalmazásra valós okot adhat. Az egyik férfit, aki állítólag részt vett a bántalmazásban, szintén elengedte a rendőrség.

Az ügynek minden bizonnyal lesz még bőven folytatása, a 31 éves Hamraouit a hírek szerint kórházban ápolták, a karjain és a lábain varratok vannak.

Az eset miatt a PSG szerette volna elhalasztani a csapat Lyon elleni hétvégi bajnokiját, de a kérést elutasította a Francia Labdarúgó Szövetség.