Vágólapra másolva!
Az európai vb-selejtezők 9. fordulójában a hollandok bebiztosíthatták volna a katari vb-szereplésüket, miután két góllal is vezettek a montenegróiak ellen Podgoricában. A találkozó hajrájában azonban a hazaiak négy perc alatt két gólt lőttek, így a hollandoknak kedden a norvégok ellen kell kiharcolniuk a vb-szereplést. A Montenegró elleni fiaskó után a holland csapat két legnagyobb sztárja, a Barcelonában futballozó Memphis Depay és a Liverpool védője, a csapatkapitány Virgil van Dijk mondtak teljesen ellent egymásnak. Depay ráadásul hülyeségnek nevezte, amit Van Dijk nyilatkozott a meccs után.

„Felháborító, ami történt. Értem, hogy mindenki szeret előremenni és gólt szerezni, azonban a védekezésre is figyelni kell.

- nyilatkozta a holland nos.nl-nek Virgil van Dijk, aki még soha nem játszott nagy tornán, ugyanis a hollandok a 2014-es világbajnokság után nem jutottak ki a 2016-os Eb-re, sem a 2018-as vb-re, míg a nyári Európa-bajnokságról térdsérülés miatt marad le a holland sztár.

Memphis Depay és Virgil van Dijk a holland válogatott edzőtáborában Forrás: AFP/Olaf Kraak

A podgoricai meccsen a hollandok mindkét gólját a Barcelona támadója, Memphis Depay lőtte, aki finoman szólva sem értett egyet a csapatkapitány meccs utáni nyilatkozatával.

Az utolsó tíz percben kizárólag a védekezésre figyeltünk, pedig az volt a tervünk, hogy nyomást gyakorolunk Montenegróra, és próbáljuk megszerezni a harmadik gólt. Két góllal vezettünk, nyernünk kellett volna" - mondta Depay, aki 11 góljával a vb-selejtező sorozat legeredményesebb játékosa.

A hollandok 20 ponttal vezetik a G csoportot, az utolsó fordulóban a 18 pontos norvégokat fogadják. Ha Louis van Gaal csapata megnyeri a meccset, csoportelsőként jut ki a katari világbajnokságra.