Marco Rossi válogatottja büszkén szeretne búcsúzni a vb-selejtező sorozattól

HAHN János; BOGDÁN Ádám; LANG Ádám; NAGY Ádám
Varsó, 2021. november 14. Hahn János, Lang Ádám, Bogdán Ádám, és Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott játékosai a varsói Nemzeti Stadionban tartott pályabejáráson 2021. november 14-én. A magyar válogatott november 15-én játszik Lengyelország ellen világbajnoki selejtező mérkőzést. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hétfőn este a magyar labdarúgó-válogatott a lengyelek elleni idegenbeli meccsel zárja a vb-selejtező sorozatot. Marco Rossi csapata jelen pillanatban az I csoport negyedik helyén áll, és a papírforma alapján nem sok esély van arra, hogy feljebb tudjon lépni. Ennek ellenére az olasz szakember nem veszi félvállról a meccset, szeretné, hogy a szurkolók büszkék legyenek a csapatára.

Az már pénteken biztossá vált, hogy a vb-n legutóbb 1986-ban részt vevő magyarok ezúttal is lemaradnak a futball legnagyobb seregszemléjéről, mivel a második helyen álló lengyelek magabiztosan nyertek Andorrában, ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert.

A csoportelsőség és az azzal járó automatikus vb-részvétel az angol és a lengyel csapat között dől el, ugyanakkor nagy izgalmakra nem kell számítani, hiszen az Eb-döntős együttesnek ahhoz, hogy ne kelljen Varsóra figyelnie, mindössze egy pontot kell szereznie idegenben San Marino ellen.

A magyar csapat egy bravúros pontszerzéssel akár a harmadik helyre is odaérhet a csoportban, de ehhez Albániának ki kellene kapnia otthon Andorrától, vagy ha nyer Varsóban, akkor az albán pontvesztés is a harmadik pozíciót eredményezné Marco Rossi együttesének.

A világ egyik legjobbja kihagyja a tét nélkül meccset Forrás: AFP/Valentine Chapuis

A 2020-ban a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski biztosan kihagyja az összecsapást.

A lengyel válogatott varsói sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy az eltiltott Grzegorz Krychowiak mellett Kamil Glik, az olasz Benevento futballistája sem játszik a magyarok ellen, mivel egy esetleges sárga lap miatt ki kellene hagynia a pótselejtező első mérkőzését.

Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya elmondta, a két csapat első és mostani összecsapása között elsősorban védekezésben fejlődött sokat válogatottja, ebből a feladatból már mindenki kiveszi a részét. A korábban Székesfehérváron dolgozó portugál tréner megjegyezte, komolyan veszik az összecsapást, szeretnének győzelmet aratni - ami a pótselejtezős kiemelés szempontjából fontos lehet -, rendkívül koncentráltnak kell lenniük annak érdekében, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, mint a Puskás Arénában, amikor a magyarok már két góllal is vezettek, de végül 3-3-as döntetlennel ért véget a találkozó.

Paulo Sousa, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Matty Cash, a csapat nemrég honosított játékosa Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Sousa kiemelte: a magyar válogatott rendkívül szervezetten futballozik, de a játékosai egyénileg is képesek jó teljesítményre.

Valós téttel már nem bír a magyar válogatott számára hétfőn a lengyelek elleni világbajnoki selejtező, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint viszont igenis fontos az összecsapás.

A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban megtartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakember megjegyezte: a lengyelek hazai pályán ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.

- mondta Rossi.

A kapitány kitért Robert Lewandowski hiányára is, mint mondta: a Bayern München klasszisa a világ egyik legjobbja, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a hétfői mérkőzésen.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Szalai Attila, a magyra csapat védője Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az olasz tréner újságírói kérdésre azt mondta: természetesen egy olyan erős csapattal szemben, mint a lengyel, előzetesen jó eredménynek tűnne egy döntetlen, azonban mindig a mérkőzés menete határozza meg azt, így erről nehéz a találkozó előtt beszélni.

A játékosok közül Szalai Attila vett részt a sajtótájékoztatón. A török Fenerbahce védője azt mondta, sajnos nem érdekeltek már a világbajnoki kijutásban, de a válogatottnál minden mérkőzéshez úgy állnak, mintha az egy döntő lenne, és így lesz ez hétfőn is.

- mondta a védő, akit az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hoztak kapcsolatba. Mint elmondta, az ilyen a pletykákat jól tudja kezelni és ki tudja zárni.

Szalai a pályán többször is összecsaphatott volna Lewandowskival, ez a párharc azonban nem jön össze, ugyanakkor a magyar futballista megjegyezte, ők elsősorban a lengyel válogatottra készültek fel.

A lengyel-magyar vb-selejtező hétfőn 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban, a találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz.