Társoldalunk:

A Német Labdarúgó Szövetség elnöke azt szeretné, hogy a válogatott játékosok oltassák be magukat

2021.11.15. 13:32

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megbízott elnöke szeretné, ha az ország válogatottjainak valamennyi játékosa be lenne oltva koronavírus ellen.

Mindannyian ugyanazon a véleményen vagyunk, tovább kell dolgoznunk azon, hogy meggyőzzük az embereket: adassák be maguknak az oltást  - nyilatkozta Rainer Koch a Nürnberger Nachrichtenben hétfőn megjelent interjúban. Hangsúlyozta: az, hogy ezt kommunikálják a különböző korosztályok válogatott játékosai felé, a szövetségi kapitányok és a sportigazgatók feladata, miután ő maga nincs abban a helyzetben, hogy "asztaltól asztalig" menjen.

Koch tiszteletben tartja a személyiségi jogokat és az egyén szabadságátForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

A törvényszéki bíróként dolgozó Koch kiemelte, tiszteletben tartja a személyiségi jogokat és az egyén szabadságát, ugyanakkor felvetette a kérdést: másoknak milyen mértékben kell elfogadniuk magukra nézve az egyesek döntéséből következő negatív következményeket.Múlt hét elején a vb-selejtezőkre készülő Nationalelf egyik tagjának, Niklas Sülének pozitív lett a koronavírustesztje, emiatt öt futballistának, köztük Joshua Kimmichnek karanténba kellett vonulnia. Süle és Kimmich klubtársak a Bayern Münchennél, utóbbi október végén jelentette be, hogy még nincs beoltva.Az eset után Hansi Flick szövetségi kapitány jelezte: a jövőben megfontolja, hogy kihagyja a válogatott keretéből az oltatlan játékosokat.

A vb-részvételét már korábban biztosító német együttes a hiányzók nélkül is megnyerte utolsó két kvalifikációs mérkőzését, a Liechtenstein elleni hazai 9-0-s gála után Örményországban 4-1-re győzött.