A klublegenda mezszámát kapta Dani Alves Barcelonában

Horizontal
Barcelona's Brazilian defender Dani Alves acknowledges the crowd during celebrations at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 23, 2016 following their Spanish "Copa del Rey" (King's Cup) final football match 2-0 victory over Sevilla FC yesterday also marking the club's 28th Copa del Rey win and the 24th Spanish Liga title. (Photo by JOSEP LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a Barcelonába visszatérő 38 éves Dani Alves a 8-as mezszámban fog futballozni a jövőben. Korábban a legendás Andrés Iniesta viselte ezt a számot, aki 2002 és 2018 között játszott a katalán sztárcsapatban.

A japán Vissel Kobe labdarúgója jelenlegi klubjában is a nyolcasban játszik, amely az ikonikus mezszáma volt a Barcánál töltött ideje alatt. Iniesta 2002-ben debütált a katalánok felnőttcsapatában, először a 34-es, majd sokáig a 24-es számot viselte, aztán a 2007/2008-as idényben kapta meg a 8-ast. A technikás középpályás éveken át a világ egyik legjobbjának számított a posztján, többek között kilencszer volt spanyol bajnok és négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a csapattal.

Dani Alves először 2008-ban igazolt a Barcelonához, és a klubnál töltött nyolc szezonja alatt játszott a 20-as, a 2-es, a 22-es és a 6-os szerelésekben is.

A hét év után visszatérő brazil játékos ezúttal egykori csapattársa, Iniesta korábbi számát, a 8-ast választotta.

Alves előtt a Barcánál a bosnyák Miralem Pjanicé volt legutóbb a 8-as, aki jelenleg kölcsöben van a török Besiktas csapatánál.