Társoldalunk:

A korábbi magyar focikapitány merész kijelentést tett Hansi Flickről

2021.11.16. 10:55

Lothar Matthäus, az 1990-ben világbajnok német labdarúgó-válogatott középpályása szerint Hansi Flick szövetségi kapitány most hasonló módon tudja lelkesíteni a Nationalelf játékosait, mint az ő idejében Franz Beckenbauer.

A korábbi magyar szövetségi kapitány a Sky weboldalán olvasható cikkében úgy fogalmazott, ha a jelenleg egyértelműen látható lelkesedés a katari vb idejére is fennmarad, és minden győzelemmel tovább nő, akkor a válogatott futballistáit ez csúcsteljesítményre ösztönzi majd.

A 60 éves Matthäust a sorozatban nyolc sikernél tartó együttes arra a csapatra emlékezteti, amelynek ő is tagja volt, és amely vb-t nyert 1990-ben.

"Velünk is az történt Olaszországban, hogy minden egyes telefonhívás, vagy a médiában megjelent cikk után éreztük, otthon folyamatosan nő a remény és a hit a csapatban" - emlékezett 1990-re a 150 válogatottságával német csúcstartó Matthäus.

Hnasi Flicket imádják a játékosokForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Swen Pfortner

A szakember úgy fogalmazott, merész összehasonlításra vállalkozik, és kijelenti, hogy Hansi Flick Franz Beckenbauerre emlékezteti őt.

"Ahogy mi 1990-ben Beckenbauer ajkán csüngtünk, amikor hozzánk beszélt, úgy hallgatja elbűvölten a mostani generáció Flicket. Mindenki szereti és lelkesedik érte, a futballisták érte is futnak, hogy megnyerjék a meccset" - írta Matthäus.

A német válogatott az európai vb-selejtező J csoportját kilenc győzelemmel és egy vereséggel nyerte meg, így egyenes ágon kijutott a jövő évi, katari vb-re.