Társoldalunk:

Titokzatos céggel kötött megállapodást a Manchester City

2021.11.17. 22:38

A Manchester City kereskedelmi megállapodást kötött a 3Key nevű céggel, amelyről az ég-világon semmit nem lehet tudni.

A City a hét elején jelentette be, hogy "decentralizált kereskedelmi analízis" partnere lett a 3Key nevű társaság. A cégről ennél több a Premier League-klub közleményéből sem derül ki, sőt a neten kutakodó kíváncsiak sem találtak róla és a vezetőiről gyakorlatilag semmi. Azaz a világ egyik leggazdagabb futballklubja szerződést kötött egy céggel, amelyiknek 2021-ben nincs digitális lábnyoma - azaz semmit nem lehet róla találni az interneten.

Nem sikerült kideríteni, hogy hova valósi a cég, ahogy közleményben nyilatkozó, Ryan S. Hodder marketingigazgatónak sincs nyoma a neten, írja a Guardian című brit lap.

Hamarosan az új ügyfél neve is feltűnik az Etihad Stadion környékén?Forrás: AFP/Paul Ellis

Egy Martin Calladine nevű oknyomozó újságíró a Twitter-oldalán hirdetett versenyt a követői számára, hogy találjanak bármilyen nyomot a "decentralizált pénzügyek" piacán állítólag egy hónappal ezelőtt feltűnt 3Key-ről. Két nap alatt, ami az interneten rengeteg időnek számít, mindössze egy Jacoe Caine nevű férfira sikerült bukkanni, aki talán a 3Key "növekedésért felelős igazgatója" - de az is lehet, hogy nem.

Kedden két, egyaránt a 3Key-hez köthető honlap is elérhetetlen volt, majd szerdán az egyik ismét aktív lett, viszont semmi nem derül ki az ott található információkból, sem, hogy hol vannak helyileg, vagy mivel foglalkoznak. Legvalószínűbbnek az tűnik, hogy kriptovalutákkal és az elmúlt években nagyon népszerűvé váló NFT-vel (non-fungible token) foglalkoznak.

A City a Guardiannek nem volt hajlandó elárulni, hogy mi is van az üzleti kapcsolat mögött, a The Times című lapnak viszont elmondták, hogy addig nem fognak ilyen termékekkel foglalkozni, amíg nem lesz teljesen tiszta a jogi környezetük.