Társoldalunk:

Zidane a felesége miatt nem lehet a Manchester United edzője

2021.11.18. 07:16

Egyre többször merül fel a sportsajtóban, hogy a gyengébb eredmények miatt elküldhetik a Manchester Unitedtől Ole Gunnar Solskjaert. A norvég edző utódjaként gyakran említik Zinedine Zidane nevét, azonban, úgy tűnik, van egy furcsa oka, amiért a francia szakember mégsem vállalhatja el az angliai munkát.

A Manchester United a BL-ben ugyan továbbjutásra áll, azonban a Premier League-ben csak a hatodik, ráadásul az utóbbi négy bajnokjából hármat elveszített, így egyre távolabb kerül a bajnoki címtől.

Solskjaer távozását sokan követelik, és a Real Madriddal edzőként 2016 és 2018 között zsinórban három BL-t nyerő Zidane állítólag szívesen dolgozna együtt korábbi játékosaival, Cristiano Ronaldóval és Raphael Varane-nal.

Zinedine Zidane legutóbb a Real Madrid edzője voltForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A Marca szerint azonban nem valószínű, hogy a francia szakember Manchesterben köt ki, ugyanis Zidane felesége, Veronique nem szeretne Angliába költözni.

A Unitednél Antonio Conte neve is felmerült lehetséges utódként, ám az olasz tréner nemrégiben lett a Tottenham menedzsere, amely kirúgta a szezon elején kinevezett portugál Nuno Espirito Santót.

Zidane az előző szezon végén hagyta ott a Real Madridot, azóta nem állt munkába másik csapatnál.