Megverte a feleségét a korábbi angol válogatott focista

fbl Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT
Barton a pályán sem volt egyszerű este, kilenc piros lapot kapott pályafutása során
Vágólapra másolva!
A Bristol Post értesülése szerint eljárás indult Joey Barton, a korábbi angol válogatott focista ellen, miután bántalmazta a feleségét egy házibuliban.

A korábbi kétszeres angol válogatott focistát - aki most a negyedosztályban szereplő Bristol Rovers menedzsere - azzal vádolják, hogy június 2-án egy házibuliban a megverte a feleségét, Georgia McNeil-t.

A Metropolitan Police közleménye szerint: "A vád június 2-án, szerdán, Kew-ben egy lakóingatlanban történt incidensre vonatkozik, amelyben egy nő fejsérülést szenvedett. A londoni mentőszolgálat nem érkezett ki. Az eset után egy 38 éves férfit letartóztattak, de a vádemelésig óvadék ellenében szabadlábon távozhatott."

Barton a pályán sem volt egyszerű este, kilenc piros lapot kapott pályafutása során Forrás: AFP/Anthony Devlin

Barton tagadta, hogy erőszakos volt a feleségével szemben. A tárgyalás időpontját december 16-ára tűzték ki.

Az eset után a Bristol Rovers azt írta közleményében, hogy a klub tud a Joey Bartonnal kapcsolatos bírósági meghallgatásról. Mivel a bírósági eljárás folyamatban van, a klub kommentálja az esetet.

A 38 éves Joey Barton óriási tehetség volt, de a folyamatos balhé miatt sosem tudott nagy pályát befutni. Az egyszeres angol válogatott karrierje során szinte minden csapatánál összeverekedett valakivel, a két legemlékezetesebb eset, amikor a Manchester City játékosaként Ousmane Dabót ütötte ki 2007-ben, majd nem sokkal később már a Newcastle focistájaként húzott be egyet a blacburni Morten Gamst Pedersennek. A 2011/12-es szezon utolsó játéknapján pedig már a Queens Park Rangers játékosaként verekedett össze a pályán három Manchester City-játékossal.

2008 májusában Liverpoolban egy bulizást zárt le részegen verekedve az utcán, amiét fél év börtönre ítélték, amiből 74 napot le is ült.

Szomorú érdekesség, hogy a bátyja, Michael emberölés miatt életfogytigalni börtönbüntetését tölti.

Barton 2017 nyarán a Burnley csapatától vonult vissza, egy évvel utána kezdett edzősködni. Két és fél évig a harmadosztályú Fleetwood Town csapatát irányította, idén februárban vette át a Bristol Rovers irányítását.