Sir Alex Ferguson avatta fel az aranylabdás Manchester United-legenda szobrát - videó

fbl Horizontal
Manchester United '99 Legends manager Alex Ferguson gestures to supporters as he leaves at half-time during the Treble Reunion 20th anniversary football match between Manchester United '99 Legends and FC Bayern Legends at Old Trafford in Manchester, north-west England on May 26, 2019. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Machester United korábbi legendás edzője, Sir Alex Ferguson is részt vett azon a ceremónián Skóciában, amelyen felavatták az egykori ikonikus futballista, Denis Law szobrát.

A 81 éves Law a "Gránit Városban" született, de pályafutása jelentős részét a Manchester United csapatánál töltötte. A BBC megírta, hogy a korábbi klasszis labdarúgó számára hatalmas megtiszteltetés, amiért szeretett szülővárosa ilyen nagyszerű emléket állított neki.

Az Aberdeen és a Manchester United legendás edzője, Sir Alex Ferguson is részt vett a ceremónián, ő leplezte le a négy és fél tonna súlyú, hatalmas szobrot, amely a város központjában található a Broad Streeten.

A "Legenda" elnevezéssel ellátott gránit alapú bronz szobor az ikonikus gólöröme közben ábrázolja Law-t. A korábbi kiváló csatár, aki 1964-ben elnyerte az Aranylabdát, a skót válogatottban 30 gólt szerzett.

Denis Law a játékospályafutását a Huddersfield csapatánál kezdte, majd megfordult a Manchester Cityben és a Torinóban is. Karrierje legszebb éveit a Manchester Unitednél töltötte, amelyben 1962 és 1973 között futballozott. A skót támadó az angol sztárcsapat játékosaként kétszer nyerte meg a bajnokságot, kétszer az Angol Szuperkupát, egyszer a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, valamint szintén egy alkalommal az FA Kupát.

Denis Law világklasszis volt a Manchester Unitedben Forrás: weallfollowunited.com

A Unitednél töltött 11 éve alatt a legendás George Best és Bobby Charlton mellett a 60-as, 70-es években Law az egyike volt a Szentháromságnak becézett futballsztároknak,

akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a korszak egyik legmeghatározóbb csapata legyen a Manchester United.