Társoldalunk:

Mikel Arteta elárulta, hogy miképp verhetné meg az Arsenal a Liverpoolt az Anfield Roadon

2021.11.19. 12:47

Az angol bajnokság hétvégi rangadója a Liverpool-Arsenal lesz szombaton, amikor is a londoni csapat az Anfield Roadra látogat. Az Arsenal edzője, Mikel Arteta szerint elképzelhető, hogy a csapata képes lehet legyőzni idegenben Jürgen Klopp gárdáját, ha magasabb szintre emelik a játékukat, és elhiszik, hogy győzhetnek.

Az Arsenal spanyol vezetőedzője, Mikel Arteta hisz abban, hogy a csapata idegenben meg tudja verni a Premier League idei szezonjában ismét kiváló játékot mutató Liverpoolt - olvasható a SkySports oldalán.

Az Arsenal legutóbb 2012. szeptember 9-én tudott nyerni az Anfield Road-on Lukas Podolski és Santi Cazorla góljaival. Abban a csapatban Mikel Arteta is pályára lépett. A legjobbunkat kell nyújtanunk. A játékunk színvonalát a legmagasabb szinre kell emelnünk. Ha ez nem sikerül, akkor el fogunk bukni - nyilatkozta a meccs előtt Mikel Arteta.

Arteta hisz a győzelembenForrás: AFP/Adrian Dennis

A spanyol edző szerint az Anfield Roadra látogatni mindig egy óriási teszt, mivel nem sok más pálya van, ahol igazán futballistának érezheti magát az ember, mivel hihetetlen hangulat lengi körül a Liverpool hazai pályáját. El kell hinnünk, hogy meg tudjuk őket verni idegenben. Ha valaki fejben nem így gondolja, akkor nem kell felvennie a mezt, és kimenni a pályára - mondta el Arteta.

Az Arsenal nyerni szeretneForrás: AFP/Peter Powell

A londoniak edzője szerint fontos tényező még, hogy a játékosai egyénileg is kiváló teljesítményre törekedjenek. Készen kell állniuk azokra a pillanatokra, amikor szenvedni fognak a meccsen, de egyúttal fontos, hogy csapatként pontosan tudjuk azt, hogy mit kell tennünk a győzelemért - zárta le mondandóját Arteta.