Társoldalunk:

Xavi büszkévé tenné a Barcelona-szurkolókat

2021.11.19. 18:33

Büszkévé tenné a klub szurkolóit Xavi Hernández, aki szombaton a városi rivális Espanyol ellen mutatkozik be vezetőedzőként az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján.

A Ronald Koemant váltó 41 éves tréner leszögezte: futballistáinak tudatosítaniuk kell magukban, hogy a gránátvörös-kékek játékosai, és minden percben tudásuk legjavát nyújtaniuk a pályán.

Az eredmények az ellenfeleinktől és a játék képétől fognak függeni, de kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni" - fogalmazott a Barcelonában 24 éven át szerepelt, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépett korábbi klasszis középpályás. Mint elmondta, edzőként "kevésbé ideges", mint futballistaként volt, hiszen a pályán jó teljesítményt nyújtani nehezebb.

Xavi az első meccsére készül a Barcelona edzőjekéntForrás: AFP/Josep Lago

Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben a katari al-Szadd együttesétől érkezett szakember, a Lionel Messi távozása után önmagát kereső csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe.

Játékosként Xavi 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.