Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában a Gyirmót FC Győr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda csapatával.

A Kisvárda a harmadik, a Gyirmót a tizedik helyről várhatta a találkozót. A Kisvárdának 23, a Gyirmótnak 12 pontja volt a meccs előtt. Ennek ellenére a vendégek csak négy, a házigazdák pedig kilenc pontot szereztek a legutóbbi öt bajnoki meccsükön. Ezek alapján meglepő, de a kisalföldiek a legutóbbi négy hazai bajnoki meccsükből csak a Paks ellenit tudták megnyerni, a többit elveszítették.

A Kisvárdát - miután João Janeiro a legutóbbi bajnoki találkozó óta Dunaszerdahelyre távozott - Erős Gábor irányította. Az új edző 2012 és 2014 között a Gyirmót focistája volt, és jelenleg is Gyirmót a lakóhelye.

Erős Gábor, a Kisvárda megbízott edzője Forrás: Kisvárda FC/Facebook

A Kisvárda kezdte jobban a meccset, és a negyedik percben kis híján megszerezte a vezetést. A román válogatott Claudiu Bumba tört kapura, 19 méterről megcélozta a bal felső sarkot, de a tekerése néhány centivel elkerülte a kaput. Két perccel később ismét a várdaiak rendeztek tűzijátékot a gyirmóti kapu előtt, a végén a lecsorgóra érkező Bumba aztán közelről gyomron lőtte a kapu előtt álló Karacs Dánielt.

A 10. percben büntetőt kapott a Kisvárda.

Egy remek indítással Jasmin Mešanović léphetett volna ki ziccerben, de a rossz ütemben érkező Szegi Vince akasztotta a bosnyák támadót, Káprály Mihány játékvezető pedig egyből a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Bumba állt oda, és hanyagul a bal alsó sarokba gurított a jobbra vetődő Hársfalvi András mellett.

Claudiu Bumba tizenegyesével szerzett vezetést a Kisvárda Forrás: Kisvárda FC/Facebook

A folytatásban a Gyirmót átvette a játék irányítását, a Kisvárda pedig kontrajátékra rendezkedett be.

A 34. percben elképesztő jelenetsor játszódott le.

A gyirmóti Nagy Patrik nyújtott lábbal beleszállt Ötvös Bence térdhajlatába. A játékvezető lefújta az esetet, de nem adott lapot Nagynak. Majd jelezték, hogy a videobíró vizsgálja az esetet, de a VAR-kocsiban sem találtak semmi kivetnivalót a belépőbe, így folytatódhatott a játék.

A második félidő elején egyenlíthetett volna a Gyirmót. Az 52. percben egy szöglet után Karacs érkezett a rövid oldalon, a csúsztatott fejesét azonban egy gólvonalon álló kisvárdai védő ki tudta vágni.

A 63. percben büntetőt kaphatott volna a Gyirmót.

Egy bal oldali beadás után a Kisvárda kapusa, Dombó Dávid ütközött a saját védőjével, aki ráesett a Gyirmót támadójára, Simon Andrásra, aki így nem tudott a labdáért menni. A VAR-kocsiban vizsgálták az esetet, de végül folytatódhatott a játék.

A második félidőben óriási volt a küzdelem Forrás: Kisvárda FC/Facebook

Két perccel később egyenlíthetett volna a Gyirmót. Nagy Patrik végezhetett el balról egy szabadrúgást. Mindenki beadást várt, ő azonban éles szögből a kapu irányába tekert, de a lövése néhány centivel elkerülte a bal felső sarkot.

A 80. percben nagy helyzetet hagyott ki a Gyirmót.

A csereként beállt Lencse László remek labdát tálalt Simon András elé, aki 10 méterről kapura húzta a labdát, de Dombó számított a lövésre és könnyedén védett.

A hajrában a Gyirmót a kapuja elé szögezte a Kisvárdát, záporoztak a beadások, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak. A 90. percben eldönthette volna a meccset a Kisvárda, de Lazar Zlicic ziccere a kapufán csattant. Az ellentámadásból majdnem egyenlített a Gyirmót, de a ziccerbe kerülő Lencse László közeli lövését Dombó védeni tudta. A szögletből aztán mégiscsak összejött a Gyirmót gólja. Egy kapu előtt kavarodás után Szegi Vince visszafejelt labdáját Frane Ikic csúsztatta a kapuba, ezzel pontot mentve csapatának.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Gyirmót FC Győr-Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)
Gyirmót, Alcufer stadion, 864 néző, v.: Káprály
Gyirmót: Hársfalvi - Szegi, Ikic, Karacs, Hajdú - Nagy P., Radics (Medgyes, 70.), Hasani (Lencse, 77.), Csonka (Vass, a szünetben) - Varga, Simon (Vogyicska, 94.)
Kisvárda: Dombó - Peteleu, Kravcsenko (Rubus, 43.), Prenga, Hej - Karabeljov (Melnyik, 67.), Simovic - Navratil (Asani, 81.), Bumba (Camaj, 67.), Ötvös (Zlicic, 81.) - Mesanovic
gólszerzők: Ikic (92.), illetve Bumba (11., 11-esből)
sárga lap: Csonka (30.), Hasani (63.), Nagy P. (66.), Szegi (85.), illetve Hej (58.)

Az OTP Bank Liga tabellája Forrás: Origo