Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre 4-1-re kikapott az emberhátrányban játszó Manchester United a Watford otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A hatodik Manchester United komoly hullámvölgyben van, hiszen a legutóbbi 6 bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni.

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, ráadásul Scott McTominay hibája után már a 7. percben tizenegyeshez jutott, de Ismaila Sarr büntetőjét bravúrral védte David de Gea. Ráadásul ezt megtette még egyszer, mivel a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, de a spanyol kapus eszén akkor sem tudott túljárni a Watford játékosa.

Ezúttal Cristiano Ronaldo sem tudott segíteni a MU-nak Forrás: AFP/Ian Kington

Azonban ez sem törte meg a hazai csapatot, és a félidő derekánál megszerezte a vezetést. Emmanuel Dennis középre tett lapos lövését egyből a kapuba belsőzte Joshua King.

Az egykori Manchester United-játékos pályafutása 5. gólját lőtte korábbi csapata ellen.

Ezt követően Ben Fosternek kellett nagyot védenie Marcus Rashford helyzeténél, majd az első félidő hajrájában jött a hideg zuhany és a Watford kétgólosra növelte előnyét a szünet előtt.

A második félidőt remekül kezdte a United, a csereként beállt Donny van de Beek szépített Cristiano Ronaldo fejes passza után. A holland középpályás a második gólját szerezte a Unitedben.

Ezt követően még nagyobb fokozatra kapcsolt a vendég együttes, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Cristiano Ronaldo kapu jobb oldalába tartó lövését óriási bravúrral védte Foster.

Az utolsó húsz percre viszont emberhátrányba került a MU, a csapatkapitányt, Harry Maguire-t második sárga lappal kiállította a játékvezető. Az Eb-ezüstérmes angol védőt először állították ki Manchester United-játékosként.

Az emberhátrány ellenére is megvoltak a United helyzetei, Ronaldo ráadásul gólt is lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A MU sorsa aztán a 92. percben végleg megpecsételődött, amikor egy labdaszerzés után Joao Pedro éles szögből lőtt a jobb alsó sarokba.

A Watford azonban a hosszabbítás utolsó perceiben sem állt le, és a 96. percben beállította a végeredményt.

Az Aston Villa 2-0-ra legyőzte a vendég Brightont; ez volt Gerrard első mérkőzése a birminghami csapat vezetőedzőjeként.

Premier League, 12. forduló:
szombat:
Aston Villa-Brighton 2-0 (0-0)
Burnley-Crystal Palace 3-3 (2-3)
Newcastle United-Brentford 3-3 (2-2)
Norwich City-Southampton 2-1 (1-1)
Watford-Manchester United 4-1 (2-0)
Wolverhampton Wanderers-West Ham United 1-0 (0-0)
Leicester City-Chelsea 0-3 (0-2)
FC Liverpool-Arsenal 4-0 (1-0)