Társoldalunk:

A huligánok fejbe dobták egy flakonnal a francia válogatott focistát - videó

2021.11.21. 21:16

A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának rangadóján az Olympique Lyon az Olympique Marseille csapatát fogadta. A találkozó azonban már a negyedik percben félbeszakadt, miután a Marseille játékosát, a szöglethez készülődő Dimitri Payetet fejbe dobták egy vizes palackkal.

Francia sajtóértesülések szerint a Payetet megdobó lyoni szurkolót megtalálták és azonnal őrizetbe vették.

Több mint egy órányi várakozás után a lyoni stadion bemondója közölte, hogy este tíz óra után folytatódik a találkozó, de ha újabb rendbontás történik, nem lesz mérkőzés. Közben eldőlt, hogy Payet agyrázkódás gyanúja miatt egész biztosan nem térhet vissza a pályára, a marseille-i játékosok pedig nem akarták folytatni a meccset, így a játékvezető valamivel este tizenegy előtt úgy döntött, vasárnap már nem lesz folytatás.

Dimitri Payet komolyan is megsérülhetett volnaForrás: AFP/Philippe Desmazes

A 38-szoros francia válogatott focista az idei szezonban egyszer már megszenvedte a huligánok akcióját. Augusztusban a Nice-Marseille meccsen a nizzai huligánok megdobálták a szöglethez készülő Dimitri Payetet, mire Payet felkelt a földről és visszahajította azt a nizzai szurkolók közé. Ezt követően megérkezett a többi marseille-i játékos, akik elkezdtek mutogatni a hazai szurkolóknak, akik annyira feldühödtek, hogy betörtek a játéktérre, hogy összeverjék a játékosokat.

Az esetben három OM-játékos - Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet - megsérült, míg a hazai klub szerint a Marseille biztonsági emberei részéről a tömegverekedés során Jean-Claire Todibot és Justin Kluivertet is fizikai erőszak ért.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd 90 perc várakozás után elrendelte a folytatást, de az Olympique Marseille erre nem volt hajlandó.