Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Honvéd 3-0-ra legyőzte az egy félidőt emberhátrányban futballozó MTK Budapest csapatát.

Két gyenge formában lévő csapat játszotta a játéknap utolsó összecsapását. A két budapesti együttes közül a Honvéd sorozatban négy vereséggel a lábában várhatta az ugyanennyi találkozón csupán két pontot szerző riválisa elleni rangadóját.

Az ideiglenes edző, Teodoru Vaszilisz által vezetett MTK kapusának, Mijatovicsnak már a 10. percben nagy bravúrt kellett bemutatnia, miután Ferreira közelről célozta meg a kaput.

Az első félidő hajrájában a vendégek egy kakaskodásból nagyon rosszul jöttek ki, ugyanis Haraszti Zsolt piros lapot kapott, miután a lökdösődésért sárgát kapó Baráth Botond nyakát megragadta.

A 47. percben Nenad Lukics góljával a Honvéd megszerezte a vezetést. A hazaiak futballistája egy szöglet utáni kavarodásból fejelt a kapuba.

Az emberhátrányban játszó MTK az elsó óra végén egyenlíthetett volna, azonban Szappanos óriásit védett Palincsár lövésénél. A 67. percben büntetőt kapott a Honvéd, miután Nagy Dominikot Ferreira buktatta a tizenhatoson belül. A videobíró felvételeinek megtekintése után Nagy Dominik belőtte a tizenegyest.

A 90. percben Lukics mgeszerezte második gólját a mérkőzésen, miután távolról eleresztett lövése egy védőn irányt változtatva a kapuba pattant.

3-0-s győzelmével a Honvéd feljött a tabella 7. helyére, az MTK pedig maradt a 11., kieső pozícióban. A következő fordulóban a kispestiek az Újpestet fogadják, a kék-fehérek pedig Kisvárdára utaznak.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-0 (0-0)
Bozsik Aréna, v.: Pintér
Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Batik, Baráth, Tamás K. - Pantelic (Szűcs T., 89.), Nono (Hidi, 73.), Zsótér (Nagy G., 89.) - Nagy D. (Kerezsi, 89.), Lukic, Májer (Balogh N., a szünetben)
MTK: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Nagy B. - Weir (Mezei 75.), Ramadani (Kata, 75.) - Kovácsréti (Palincsár, 59.), Dimitrov (Grozav, a szünetben), Haraszti - Vancsa (Drljo, 59.)
gólszerzők: Lukic (47., 91.), Nagy D. (68. - 11-esből)
sárga lap: Baráth (45+2.), illetve Dimitrov (12.), Balázs B. (41.), Vancsa (50.)
kiállítva: Haraszti (45+2.)

Az OTP Bank Liga tabellája a 13. forduló után Forrás: mlsz.hu