Társoldalunk:

Solskjaer búcsúja: A bejárati ajtón megyek el, mert mindent megtettem a Manchester Unitedért

2021.11.22. 13:09

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajokságban (Premier League) szereplő Manchester United vasárnap jelentette be, hogy Ole Gunnar Solskjaer távozik a csapat éléről. A „vörös ördögök" 48 éves klublegendája a klub honlapjának adott búcsúinterjújában beszélt az elmúlt három évről. 

„Tudjátok, mit jelent nekem ez a csapat, és mit szerettem volna itt elérni – kezdte búcsúinterjúját Ole Gunnar Solskjaer. – A bejárati ajtón megyek el, mert úgy hiszem, mindenki tudja, hogy mindent megtettem ezért a klubért. Ez a klub jelent nekem mindent, és értünk el együtt jó eredményeket, de sajnos végül nem tudtam azokat szállítani, amik kellettek volna, ezért itt az idő odébbállnom."

Ole Gunnar Solskjaer úgy gondolja, mindent megtetta klubértForrás: AFP/Glyn Kirk

„Nagyon-nagyon büszke vagyok (az elmúlt három évre – a szerk.). Ez olyan dolog, amiről álmodsz. Az elsőtől az utolsó percig élveztem. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, csodálatosak és fantasztikus emberek. Jöttek is, mentek is játékosok, de mindenkivel élvezetes volt a közös munka. Szeretném megköszönni a vezetőségi tagoknak is, hogy megadták számomra a lehetőséget, mert ez nem adatik meg mindenkinek. Nagyon megtisztelő és kiváltságos, hogy rám bízták a csapatot, és remélem, hogy jobb állapotban hagyom itt, mint amikor átvettem."

Hozzátette, hogy a szurkolóik mindvégig csodálatosak voltak. A 48 éves szakember elmondta, hogy szívesen emlékszik majd vissza a nagyszerű kezdetre, hiszen miután átvette a csapatot, remek győzelmi szériát alakított ki a csapata, és hogy büszkén fog visszatekinteni az idegenbeli veretlenségi rekordra is, amelyet kiépített a gárda a Premier League-ben.

Az interjúban örömmel tekintett vissza a párizsi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre is, amelyen drámai körülmények között 3–1-re nyert az MU, és továbbjutott a PSG ellen. Elmondta, ez volt az a meccs, amelyen a Manchester United megmutatta a karakterét, és hogy van egy kedves képe arról, ahogyan Sir Alex Fergusonnal és Éric Cantonával együtt ünnepel.

Ole Gunnar Solskjaer hisz a csapatbanForrás: AFP/Aleksandra Szmigiel

Solskjaer megemlítette, hogy miután kétszer is elhagyta edzőként korábbi csapatát, a Moldét, mindkétszer bajnok lett az együttes a következő évben, és reméli, a Uniteddel is így lesz ez, szóval sok sikert kíván az új menedzsernek.

A fiatal játékosokra rátérve hangsúlyozta, hogy az ő beépítésük az MU DNS-ében van, ezért a jövőben is kinevelnek majd jó futballistákat.

A szurkolóknak azt üzeni, hogy továbbra is tartsanak ki és támogassák az együttest. Úgy véli, hogy ők már játékosként az első labdaérintésétől kezdve támogatták őt, és biztos, hogy fognak vele még találkozni, mert ha van hely, ahova kimegy meccset nézni, az csakis az Old Trafford lehet.

A norvég ikon kijelentette, büszke arra, amit elértek. A bajnoki harmadik és második helyre. Utóbbi esetében megjegyezte, hogy Európa egyik legjobb csapata előtt végeztek. Az Európa-ligában pedig közel voltak egy trófeához.

A norvég edző a jövőben is szurkolni fog a Manchester UnitednekForrás: AFP/Paul Ellis

Most a családommal töltök el némi időt. És persze figyelemmel kísérem a Unitedet, és szurkolni fogok az új menedzsernek. Szeretném, hogy sikeres legyen, remélem, ehhez megteremtettem az alapokat, mert tudom, hogy jó vagyok ebben." Hozzátette, hogy egy nap vissza fog térni dolgozni a futballba.

„Szurkolok a srácoknak, a legjobbakat kívánom nekik. Remek játékosok vannak itt, és jó emberek. Biztos vagyok benne, hogy megindulnak felfelé. Mondtam is nekik reggel, hogy bízzanak magukban, mert ennél többre vagyunk képesek. Mutassuk ezt meg, és élvezzük, hogy Manchester United-játékosok vagyunk. Michael (Carrick – a szerk.) lép most előre. Tisztelem és szeretem. Most kicsit elérzékenyültem. Jók lesznek. Nézni fogom őket, és szurkolok nekik."

(forrás: nso.hu)