Társoldalunk:

Kulisszatitkok a drónról, amely a labdát a szállította a Fradi-meccsre - videó

2021.11.22. 11:55

A hétvégi Ferencváros-MOL Fehérvár (3-0) NB I-es labdarúgó mérkőzésen debütált a zöld-fehérek újítása. A labdarúgó Eb-n már lehetett látni olyat, hogy egy távirányítású kisautó hozta be a kezdőkörbe a mérkőzéslabdát. Nos, vasárnap este a Groupama Arénában egy különleges drón volt a szállító eszköz.

A projekt előkészítése hat hónapot vett igénybe, a labdaszállítási feladatra kifejlesztett drón megépítése két hónapig, míg a tesztelése a stadionban egy hónapig tartott.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb innovatív megoldással tudtunk különleges élményt szerezni a mérkőzésre látogató szurkolóknak, mégpedig egy olyan projekttel, amely a világon is ritkaság számba menő megoldással, a Groupama Arénában valósult meg. Célunk, hogy a közeljövőben még számos hasonló technológiai megoldással járuljunk hozzá a Fradi hazai és nemzetközi sikereihez." – mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A SPORTFIVE Hungary Kft. tájékoztatása szerint, amennyiben az időjárás lehetővé teszi, mostantól minden egyes hazai bajnoki mérkőzésen a drónnal tervezik szállítani a mérkőzéslabdát.