Vágólapra másolva!
A Haladás labdarúgócsapata elküldte a felvételt az MLSZ fegyelmi bizottságának, amelyen egyértelműen látszik, hogy a Vasas FC középpályása az NB II 16. fordulójában, a Haladás elleni mérkőzésen a szombathelyi Horváth Rajmund felé köpött.

Nem mindennapi jelenetnek  lehettünk szemtanúi a Vasas-Haladás (1-0) bajnokin: az angyalföldiek labdarúgója,

Pátkai Máté előbb lerántotta a szombathelyiek 18 éves utánpótlás-válogatott játékosát, Horváth Rajmundot, majd szándékosan a földön fekvő játékos irányába köpött.

Az eset – amely a videofelvételen is látszik – a mérkőzésen megtorlatlanul maradt, viszont Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője nem hagyta annyiban a történteket, s hétfőn elküldte a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának a felvételt.

Az esetből a Trollfoci is megemlékezett:

„Egyelőre annyit tudtunk tenni, hogy

– mondta az nso.hu-nak Séllei Árpád. – Ezt valaki büntetlenül megteheti? Maradjunk annyiban, ez nem elfogadható, de az sem, ahogy a hazai játékosok a kiállítás után viselkedtek velünk. Fiatal csapatunk van, tele utánpótlás-válogatottakkal, így például Horváth Rajmund, Tóth Milán, Mocsi Attila, Kállai Kevin, Tóth-Gábor Kristóf, Pataki Márk vagy Szijjártó Ármin. Nekik

nem feltétlenül ilyen viselkedést kellene látniuk például a huszonháromszoros válogatottól, akinek a neve mellett háromszázharmincöt NB I-es meccs áll.

Mert rendben, a tét óriási volt, győzelmükkel megelőztek minket a tabellán, de van egy határ, amit nem szabad átlépni."

Pátkai Máté köpött, a Haladás az MLSZ-hez fordult Forrás: Origo

A lap megkereste a Vasast is, de

az angyalföldi klubtól azt a választ kapták, hogy nem kívánnak reagálni Séllei Árpád ügyvezető mondataira.

Kétségtelen, az összecsapás parázs hangulatú volt, tapintani lehetett a feszültséget, amely egy rangadón egyáltalán nem baj (sőt...), azonban kérdés, hogy

a 33 éves rutinos, válogatott futballista miként veszítheti el a fejét annyira, hogy megalázó helyzetet teremt egy 18 éves játékossal szemben...

Bármilyen döntést hoz az MLSZ – meglepő lenne, ha nem kapna kemény büntetést a futballista –, a vasárnapi összecsapás az eset miatt sokáig emlékezetes marad, és nagy kár, hogy nem a pályán mutatott teljesítmények miatt emlegetik a későbbiekben ezt a rangadót.