Társoldalunk:

Bűnöző a bíróság szerint Benzema, saját játékostársát zsarolta egy pornófelvétellel, de a börtönt megúszta

2021.11.24. 10:52

Szerda délelőtt ítélet született Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott futballistájának szexvideós zsarolási ügyében - írja a BBC.

A 33 éves játékos egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 75 ezer eurós (kb. 27 millió Ft) pénzbírságot kapott azért, mert megpróbálta megzsarolni korábbi válogatott csapattársát, Mathieu Valbuenát.

Az ügy még 2015-ben kezdődött: az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena az év júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

Karim Benzema felfüggesztett börtönbüntetést és 75 ezer eurós pénzbírságot kapottForrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, de a botrány kirobbanása után egészen az idén - részben Budapesten - megrendezett Európa-bajnokságig nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól.

A csatár így lemaradt a 2016-os Eb-ről, valamint nem volt tagja a 2018-as oroszországi világbajnokságon győztes francia együttesnek sem. Deschamps az idén májusban hívta be a válogatottba ismét Benzemát, aki azóta is élvezi a kapitány bizalmát.