Nyolc éve még rakodómunkás volt az AC Milan új BL-hőse

2021.11.25. 14:54

Tíz éve érkezett Brazíliából Olaszországba Junior Messias, aki még nyolc évvel ezelőtt is hűtőszekrényeket szállított ki segédmunkásként, hogy szerda este megszerezze élete első gólját a Bajnokok Ligájában.

A 30 éves futballista a 65. percben lépett pályára élete első BL-meccsén, amikor Rade Krunic helyére állt be, majd a 87. percben megszerezte az Atlético Madrid elleni mérkőzés egyetlen gólját. A találat azt jelenti, hogy, ha a Milan a csoportkör utolsó fordulójában hazai pályán legyőzi a már biztos csoportelső Liverpoolt, miközben a Porto nem tud győzni otthon az Atlético ellen, úgy másodikként a piros-feketék jutnak a legjobb 16 közé. 

Junior Messias (középen) a 87. percben és a lefújás után is a fellegekben jártForrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

Junior Messias nem kis utat járt be a szerda esti BL-gólig. 2011-ben érkezett Brazíliából Olaszországba, ahol kezdetbe alkalmi munkákból tartotta el magát, még nyolc évvel ezelőtt is egy szállítmányozócégnél dolgozott, hűtőszekrényeket fuvaroztak a vásárlóknak. De a focival sem hagyott fel, 2015-ben az ötödosztályú Casale csapatában kezdődött olaszországi karrierje, majd a Serie D, a C végül a B következett, mígnem az előző idényben 29 évesen az élvonalban is bemutatkozhatott a Crotone színeiben. 

A dél-olasz csapat ugyan a szezon végén kiesett, egyik legjobbját, a kilenc gólt szerző Messiast azonban kölcsövette a Milan. Ő pedig harmadik meccsén, mindössze 22 perccel azután, hogy bemutatkozott a BL-ben, győztes gólt szerezve tartotta életben csapata továbbjutási reményeit.

"Ez a legfontosabb dolog, ami eddig életemben történt velem. De továbbra is alázatosnak kell maradnom. Nem szabad hagynom, hogy a kritikák legyőzzenek, de azt sem, hogy elszálljak a dicséretektől. Meg kell találni a középutat" - fogalmazott a madridi mérkőzés lefújása után.