Társoldalunk:

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya megszólalt a vb-pótselejtező sorsolással kapcsolatban

2021.11.26. 22:42

Az elmúlt két Európa-bajnokság győztese, az olasz és a portugál válogatott ugyanarra az ágra került a 2022-es, katari világbajnokság európai pótselejtezőjének pénteki sorsolásán, így csak az egyikük juthat ki a tornára. A sorsolás után Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya elmondta véleményét.

Az idei kontinensviadalt megnyerő Squadra Azzurrának előbb Észak-Macedóniával, míg a 2016-ban Eb-aranyérmes Portugáliának Törökországgal kell megküzdenie, majd a két párharc továbbjutója egymással találkozik a vb-részvételért. A döntőt Portugáliában vagy Törökországban vívják.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya biztos abban, hogy csapata kvalifikálja magát tavasszal a jövő évi vb-re, de arra is reagált, hogy erre valószínűleg az utolsó világbajnokságára készülő Cristiano Ronaldo fémjelezte portugál válogatotton át fog majd vezetni az út.

Roberto Mancini szívesen elkerülte volna a portugálokatForrás: AFP/Paul Faith

"Nagyon nehéz az út számunkra. Ha megnyerjük az elődöntőt, akkor Portugáliával vagy Törökországgal találkozunk idegenben, mindkét csapat nagyon erős. Mindig magabiztosak és pozitívak vagyunk, most is így állunk hozzá. Észak-Macedónia jól szerepelt a selejtezőcsoportjában, nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk ellenük, aztán meglátjuk, hogy mi lesz a döntőben. Szerettük volna elkerülni a portugálokat, ahogyan valószínűleg ők is szívesen elkerültek volna minket" – mondta a sorsolás után Roberto Mancini.

Az olasz és a portugál válogatott közül csak egy juthat kiForrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint nincs értelme arról beszélni, hogy Portugáliának az olasz válogatotton át vezet az útja a vb-re.

Nincs értelme Olaszországról beszélni. Mancini jól mondta, amikor azzal kezdte, hogy "ha legyőzzük Észak-Macedóniát". Nekünk most Törökországra kell koncentrálnunk. Ez most a legfontosabb mérkőzés számunkra.

A sorsolás mindig olyan, amilyen. Most is vannak pozitívumok, kezdve azzal, hogy otthon játszhatunk, ezáltal elkerüljük a fárasztó utakat. De ahhoz, hogy hazai pályán játszhassuk a döntőt, le kell győznünk a török válogatottat. Sok jó játékosuk van, akik komoly problémát tudnak okozni az ellenfeleknek, szóval komolyan kell vennünk azt a mérkőzést is. A játékosaim és én is rendkívül magabiztosak vagyunk" – értékelt a portugál szövetségi kapitány.

Európai vb-pótselejtezők párosítása:
A ág, elődöntő:
Skócia-Ukrajna
Wales-Ausztria - a párharc győztese a finálé házigazdája
B ág, elődöntő:
Oroszország-Lengyelország - a párharc győztese a finálé házigazdája
Svédország-Csehország
C ág, elődöntő:
Olaszország - Észak-Macedónia
Portugália-Törökország - a párharc győztese a finálé házigazdája