Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint a dúsgazdag Newcastle United a télen szerződtetné a Manchester City ukrán válogatott labdarúgóját, Olekszandr Zincsenkót.

A Daily Mail információi szerint a szaúdi tulajdonba került Newcastle United élénken érdeklődik a Manchester City ukrán válogatott játékosa iránt, akit januárban kölcsönben szerződtetnének.

Zincsenkót 2016-ban igazolta le a City, amely 1,7 millió fontot fizetett akkor az orosz FC Ufának. A mértékadó Transfermakt azonban jelenleg 28 millió euróra becsüli az értékét, ami nem is meglepő, hiszen elképesztő fejlődésen ment keresztül Pep Guardiola irányítása alatt.

Távozhat a télen a Manchester City ukrán válogatott sztárja Forrás: AFP/Daniel Leal

Az egykori középpályás - akiből Guardiola világklasszis balhátvédet faragott - eddig három Premier League-címet nyert a Citynél. Az idei szezonban azonban a 24 éves játékos kevesebb játéklehetőséghez jutott, mivel kisebb sérülésekkel bajlódott, valamint Joao Cancelo szenzációs formában játszik a posztján. Az angol lap beszámolója szerint a Newcastle United nemrég kinevezett vezetőedzője, Eddie Howe a télen lecsapna a Citynél kegyvesztetté vált sokoldalú focistára.

Az persze kérdéses, hogy a manchesteri klub beleegyezik-e mindebbe, mivel Zincsenko távozásával nem maradna elegendő játékos balhátvéd poszton, lévén, hogy a négy rendbeli nemi erőszakkal és egy szexuális zaklatással vádolt Benjamin Mendyt továbbra is őrizetben tartják.