Társoldalunk:

A belga csapat orvosa megmentette az ellenfél egyik szurkolójának az életét

2021.11.26. 19:04

A labdarúgó Európa Konferencia-ligában rendezett Anorthoszisz Famaguszta-KAA Gent mérkőzésen a vendég csapat orvosa volt a legnagyobb hős.

A B csoportban megrendezett találkozó a korábban lejátszott a korábban befejeződött Flora Tallin-Partizan Belgrád (1-0) mérkézős eredménye miatt a gentieknek tét nélkülivé vált, hiszen így már biztos, hogy meg fogják nyerni a csoportot. A ciprusiaknak még lehettek továbbjutási reményeik, amennyiben győznek a belgák ellen, és győztek is 1-0-ra (az utolsó fordulóban Gent-Flora és Partizan-Anorthoszisz mérkőzéseket rendeznek). A találkozó azonban nem a játék és az eredmény miatt került be a hírekbe.

Mint kiderült, a Gent csapatorvosa a mérkőzés után megmentette egy szívrohamot kapó ciprusi szurkoló életét. A ciprusi csapat a közösségi oldalán mondott köszönetet az orvosnak, Dr. Jens De Deckernek.

"Nagyon köszönjük a KAA Gent orvosi csapatának és Dr. Jens De Deckernek a sürgősségi bevatkozást a találkozót követően egyik, szívrohamot kapó szurkolónk esetében. Elsősorban emberek vagyunk és csak aztán ellenfelek. Gratulálunk a csoport megnyeréséhez, és további sok sikert kívánunk az európai szerepléshez" - írták ki a csapat Twitter-oldalára.

A bejegyzést a belga csapat is megosztotta a közösségi oldalán, reményüket fejezve ki a beteg drukker mielőbbi felépülését illetően.