Társoldalunk:

Ancelotti szerint a túl sok meccs tönkreteszi a futballistákat

2021.11.27. 14:40

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint a futballklubok túl sok mérkőzést játszanak le évente, ezért a labdarúgók túl vannak hajszolva és sokkal gyakrabban sérülnek meg. Az olasz edző jelentősen átalakítaná a versenynaptárat, és azt is elmondta, hogyan tekint a játékosaira.

A managingmadrid.com megírta, hogy a Real edzője a Corriere dello Sport olasz újságnak adott interjújában beszélt a madridi gigász jövőjéről, és arról is elmondta a véleményét, hogy mit gondol az évente lejátszott mérkőzések mennyiségéről.

"A Realnál minden ugyanaz és változatlan, csak az edzők személye változik. Ugyanazok a fizikoterapeuták, a raktárosok, az újságírók, és ugyanazok a célok is: a világjárvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is a legjobbnak maradni. Jövő decemberben elkészül az új Bernabéu Stadion, és Florentino Péreznek nagy tervei vannak a nyarat illetően. Haaland és Mbappé? Erről beszéljünk később" - mondta Ancelotti.

"Sokkal kevesebb meccsre van szükség évente, és több idő kellene a nemzeti csapatoknak is. Szerintem a futballisták is belemennének a fizetéscsökkentésbe, ha kevesebb mérkőzésen kellene pályára lépniük, és az edzők is így vannak vele. A Szuperliga ötlete is emiatt született meg" - árulta el az olasz szakember.

Carlo Ancelotti jelentősen átalakítaná a versenynaptáratForrás: NurPhoto via AFP/Álex Cámara/NurPhoto/Alex Camara

A futballnak gyorsan kell fejlődnie. Az első dolog az, hogy csökkentsük a meccsek számát, hiszen ez így a minőség rovására megy. A játékosok már nem bírják ezt a tempót, sokan nem hajlandóak a válogatottba menni. Fáradtság, sérülések, 10-0-ra végződő meccsek lesznek ennek az eredményei. Ami sok, az sok" - bírálta a jelenlegi rendszert Ancelotti.

A 62 éves edző a saját játékfilozófiájáról is beszélt, és arról, miként kezeli a futballistáit.

"Az okos edző a játékosai karakteréhez igazítja a rendszerét. Őrült lennék, ha egy olyan támadót, mint Vinícius, akinek motor van a lábaiban, nem használnám a kontratámadásokhoz. Még egy példa: ha ott van a csapatomban Cristiano Ronaldo, akkor igyekszem elérni azt, hogy minél többször kerüljön hozzá a labda, és nem fogom megkérni, hogy védekezzen. Így tekintek Ibrahomovicra is. Két típusú játékos van: az egyik megteremti a különbséget, a másiknak muszáj futnia. Nem hiszek az olyan filozófiákban, mint a "Guardiolaizmus, Sarrizmus és a többi", én a csapat karakterében hiszek" - fejtette ki az olasz tréner.