Fordított az emberhátrányban küzdő Honvéd ellen az Újpest és elkerült a kiesőzónából

2021.11.27. 21:25

Az NB I szombat esti meccsén két fővárosi csapat találkozott. A forduló előtt a hetedik helyen álló Budapest Honvéd fogadta az utolsó helyezett Újpestet. A meccs első gólját a Honvéd szerezte, amely tíz emberrel is sokáig meg tudta tartani az eredményt, de a hajrában egyenlített az Újpest.

A 15. percben volt az első komoly lehetőség, amikor az újpesti Nemanja Antonov egy szabadrúgás után a kapufát találta telibe. Az esetet megelőzően Lovric kapott sárgát, amiért felvágta Beridzét. A Honvéd védője így biztosan kihagyja majd a csapata következő bajnoki meccsét.

A 19. percben a Honvéd előtt is adódott egy lehetőség, amikor Lukic fejelhetett közvetlen közelről, de a megpattanó labda meglepte, így kapu fölé tudott csak célozni.

Egy perccel később Szappanos ütötte szögletre a labdát Katona lövését követően, majd a szöglet után Diaby fejesét kellett fognia.

A 25. percben Lukic kapott labdát egy szabadrúgás után, majd higgadtan lőtt a kapuba, de mindezt lesről tette, így természetesen nem adták meg a gólt.

Tíz perccel később megszerezte a vezetést a Honvéd, Egy szöglet után Lovric csúsztatott, majd a születésnapos Hidi Patrik lőtt közelről a kapuba.  

A második félidő elején megfogyatkozott a Honvéd, Batik Bence kapott piros lapot, amiért egy szabadrúgást megelőző lökdösődésben megütötte Kutrumbiszt.

A folytatásban próbálkozott az Újpest, de Szappanost nem állították megoldhatatlan feladat elé a lila-fehér játékosok.

A 80. percben végül egyenlített az Újpest. Egy szöglet után Bjelos lőtt kapásból ballal a hosszú felé, és hiába állt éppen ott Baráth Botond, de csak a saját kapujába tudta segíteni a labdát.

A hajrában a mindössze 18 éves Kerezsi Zalán lőhetett volna győztes gólt, de Banai védte a ziccerét, majd a szöglet után Baráth sarkalt a kapura, ekkor pedig a gólvonalról mentett Kutrumbisz.

Már a hosszabbítás pillanataiban Nono tekert egy szögletet követően a lécre, de itt még nem volt vége: Croizet lövését védte Szappanos, de a visszafejelt labdára Viana lecsapott, aki megszerezte az Újpest győzelmét jelentő gólt.

A 95. percben még Kerezsit rántották le a tizenhatoson belül, de lesről indult a támadó, ezért nem kapott tizenegyest a Honvéd.

Végül az Újpest 2-1-re nyerni tudott és feljött a 9. helyre, a Honvéd maradt a 7.