Társoldalunk:

Megsemmisítő MTK-vereség Kisvárdán

2021.11.27. 16:38

A labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Kisvárda hazai pályán 5-0-ra legyőzte az MTK-t.

Két olyan együttes találkozója nyitotta a játéknapot, amelyiknek a kispadján egy-egy debütáló vezetőedző ült. A hazaiaknál az év végéig megbízott Erős Gábor, a vendégeknél a múlt héten koronavírus-betegségen átesett Márton Gábor mutatkozhatott be.

Az MTK - a két csapat egymás elleni összecsapását is figyelembe véve - immáron hét tétmérkőzés óta nyeretlenek voltak, a Kisvárda pedig úgy állt még mindig a tabella harmadik helyén, hogy legutóbbi hat bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni.

A Kisvárda magabiztos győzelmet aratott a kieső helyen álló MTK ellenForrás: Moricz Csaba, Kisvárda FC, Facebook

Enek ellenére a hazaiak számára kezdődött jobban a találkozó, a 7. percben Asani fejesgóljával megszerezte a vezetést a Kisvárda. A gólt a videobíró is megvizsgálta, de nem vonta vissza a találatot. A 20. percben Palincsár sárga lapot kapott, aminek később még komoly jelentősége lett.

A 31. percben Asani második góljával a Kisvárda megduplázta előnyét. Az albán futballista Mesanoviccsal játszott össze szépen, majd lőtt a hosszú alsó sarokba. Palincsár nem sokkal a szünet előtt színészkedésért megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította őt.

Az emberhátrányba kerülő MTK a második félidőben sem volt képes komoly helyzetet kialakítani, sőt az 51. percben Leoni révén a Kisvárda megszerezte harmadik találatát. Bumba előre ívelt labdáját Ötvös emelte vissza a mögötte érkező csapattársának, aki nem hibázott.

Emberelőnyben futballozva kiütötte ellenfelét a KisvárdaForrás: Moricz Csaba, Kisvárda FC, Facebook

 Az 59. percben Bumba a kapust átemelve szerezte meg a várdaiak negyedik gólját. Az MTK eladta a labdát saját térfelén, majd Mesanovic indította a későbbi gólszerzőt, akihez egy becsúszó játékos lábáról visszapattant a labda, majd jött a remek átemelős mozdulat.

Tíz perccel később már az ötödik gól is az MTK kapujában landolt. Egy szögletet követően Leoni ívelt középre, ahol Mesanovic fejelt a védők közül a hálóba.

Az utolsó tíz perc szintén a hazaiak fölényét hozta, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. A Kisvárda 5-0-ra legyőzte az MTK-t. Szombati sikerével a Kisvárda megerősítette nemzetközi kupaindulást érő pozícióját a tabellán, az MTK pedig maradt az utolsó előtti, kieső helyen.

A következő fordulóban a fővárosiak az Újpest ellen javíthatnak, az újpestiek pedig a MOL Fehérvár ellen játszanak rangadót.