Társoldalunk:

A Bayernél abban bíznak, hogy Lewandowski kapja az Aranylabdát

2021.11.28. 15:22

Újabb elismerésben reménykedik Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára, akit 2020 legjobbjának választottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél. Edzője, Julian Nagelsmann szerint ő érdemelné meg a legjobban az Aranylabdát, amelynek győztesét hétfőn hirdetik ki Párizsban.

Úgy gondolom, a világon egyetlen olyan futballista sincs, aki jobban megérdemelné nála. - mondta játékosáról a tréner. - Azon túl, hogy rendkívül góléhes, hihetetlen a hozzáállása ehhez a sportághoz." 

Nagelsmann szerint Lewandowskinál jobban senki sem érdemelné meg az AranylabdátForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

Lewandowski csapattársa, Thomas Müller is úgy véli, hogy csak egyvalaki nyerheti idén a díjat.
"Lewynek kell kapnia, ez egyértelmű. Abszolút kiérdemelte" - fogalmazott a játékos.

A 33 éves lengyel támadó az előző szezonban 41 találattal megjavította a legendás Gerd Müller megdönthetetlennek tartott rekordját a Bundesligában, a jelenlegi idényben pedig 20 tétmeccsen már 25 gólján jár. Az Ajaxot erősítő Sébastien Hallerrel együtt vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját.

Lewandowski elképesztő mennyiségben termeli a gólokatForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

A France Football tavaly - a pandémia miatt - nem osztotta ki az Aranylabdát, amelyet azt megelőzően 1956 óta minden évben átadtak. A rekorder az FC Barcelonától a Paris Saint-Germainhez igazolt argentin sztár, Lionel Messi, aki hat alkalommal érdemelte ki a díjat.