Messi három gólpassza kellett a PSG győzelméhez az egyik leggyengébb csapat ellen

Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (R) runs with the ball during the French L1 football match between AS Saint-Etienne and Paris Saint Fermain (PSG), at the Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne, central France, on November 28, 2021. (Photo by Jeff PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Paris Saint-Germain hátrányból fordítva, Lionel Messi három gólpasszának köszönhetően 3-1-re győzött a Saint Etienne ellen.

A francia bajnokságot fölényesen vezető PSG - amely a Manchester Citytől elszenvedett hétközi veresége ellenére is továbbjutott a Bajnokok Ligájában - az utolsó előtti helyen álló Saint-Etienne otthonába látogatott a 15. fordulóban.

A párizsi sztárcsapatban először lépett pályára a Real Madridot elhagyó Sergio Ramos, a csatársorban ott volt Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé is.

Neymar már az 5. percben gólt lőtt, de a videobírós visszajátszás alapján les miatt érvénytelenítették a találatát. A 14. percben Mbappé vihette egy az egyben a kapusra a labdát, de hatalmasatt védett Etienne Green.

A 23. percben Denis Bouanga révén nagy meglepetésre a hazai együttes szerzett vezetést, a Saint-Etienne játékosa egy kipattanót lőtt be közelről a kapuba.

A PSG nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, majd az első félidő hosszabbításában gólt tudott szerezni, ráadásul Timothee Kolodziejczak kiállítása miatt emberelőnybe került. Messi ívelt be egy szabadrúgást, Marquinhos tökéletesen érkezett és bravúros mozdulattal csúsztatott a bal alsó sarokba.

Marquinhos két góllal járult hozzá a PSG győzelméhez Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A második félidőt is megnyomta Mauricio Pochettino csapata, de sokáig nem tudott gólt szerezni, hiába birtokolta 70 százalékban a labdát.

A 79. percben megint megvillant Messi és honfitársát, Ángel Di Maríát ugratta ki egy remek passzal, aki szépen lőtt a kapus mellett a kapuba, megszerezve a PSG vezető gólját.

A 91. percben Marquinhos újra betalált, miután ismét Messi ívelt a fejére csodálatosan egy labdát a bal oldalról.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Paris Saint-Germain 3-1-re legyőzte kiesőjelölt ellenfelét.