Az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet a Puskás Akadémia

2021.11.28. 17:42

A Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

A 13. forduló előtt egyértelműen a Puskás Akadémia volt az élvonal legjobb formában lévő együttese, hiszen addig sorra nyerte a meccseit, ám Pakson (1-4) váratlanul nagy pofonba szaladtak bele Hornyák Zsolt tanítványai. A felcsútiak vasárnap hazai pályán javíthatnak, ahol egyértelműen esélyesként lépnek majd pályára a három meccse nyeretlen, nyolcadik Zalaegerszeg ellen.

A múlt ugyan a Zalaegerszeg felé billenti a mérleg nyelvét, a két csapat legutóbbi nyolc találkozójából egy döntetlen mellett ötször nyertek a zalaiak, míg a Puskás Akadémia csupán kétszer. Azonban hiába állt a forduló előtt a nyolcadik helyen a Zalaegerszeg, csupán két pontra volt a kiesőzónától, ráadásul a ZTE kapta eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 29-et.

A vendégek Waltner Róbert nélkül utaztak Felcsútra, a ZTE vezetőedzőjének ugyanis pozitív lett a koronavírus tesztje. Így Ferenczi István helyettesítette a Waltnert a kispadon.

A meccs első komoly helyzete a hazaiak előtt adódott a 7. percben, Komáromi labdaszerzése után Gera került ziccerbe, majd az égbe lőtte a labdát, de a játékvezető már lest jelzett.

Majd túloldalon a leshatárról kilépő Skribek került ziccerbe, azonban a PAFC kapusa, Markek Tamás nagyot védett. Ezt követően is a ZTE játszott veszélyesebben, a 20. percben ismét Markeknek kellett hatalmasat védenie, majd az azt követő szögletet Kálnoki-Kis fejelte nem sokkal kapu fölé.

A folytatásban többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. Az első játékrész hajrájára aztán kissé megélénkült az iram, de gól nem esett, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Hornyák Zsolt nem lehetett túlságosan elégedett csapata teljesítményével, így kettőt is változtatott, ennek pedig mindössze két perc után meglett az eredménye, ugyanis a 47. percben megszerezte a Puskás Akadémia a vezetést. 

A csereként beállt Baluta indította a szintén újonnan beállt Slagveert a jobb szélen, a középre tett labdáját pedig Jakub Plsek mintegy 14 méterről lőtte laposan a kapu jobb alsó sarkába.

Jakub Plsek szerzett vezetést a Puskás AkadémiánakForrás: Dome Laszlo Balazs

Ezt követően ugyan a ZTE többet birtokolta a labdát, de ez csupán meddő mezőnyfölénynek bizonyúlt, mivel sokáig nem tudott helyzetet kialakítani. Aztán kis híján kiegyenlítettek a vendégek, a 77. percben Zimonyi bújt ki a védők mögül, majd közelről kapura fejelt, Markek már elmozdult balra, de jobb lábbal visszanyúlt és szenzációs védéssel mentette meg a csapatát a góltól.

Az utolsó percekben a Puskás végleg lezárhatta volna a mérkőzést, de Baluta öt méterről kicsivel a léc fölé lőtt. A bátran játszó ZTE nem adta fel, és a 92. percben kiegyenlített.Zimonyi Dávid kapott jó passzt, majd egy lövőcsel után a jobb alsóba lőtt.

Még a ráadásban akár meg is nyerhette volna a meccset a Zalaegerszeg, de a hátralévő időben újabb gól már nem esett a találkozón.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
vasárnap:
Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-1 (0-0)
gólszerzők: Plsek (47.)

Ajánlataink