Társoldalunk:

Már nem Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője

2021.11.29. 10:24

Hétfőn menesztette a Hertha BSC a csapat magyar vezetőedzőjét, Dárdai Pált – olvasható a berliniek hivatalos oldalán.

A közlemény szerint a helyzet alapos elemzése után jutottak arra a döntésre a klubvezetők, hogy azonnali hatállyal menesztik Dárdai Pált.

Dárdai Pál vezetésével az elmúlt négy bajnokin nyeretlen maradt a HerthaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Dárdai szakmai stábjából távozik Andreas Neuendorf és Admir Hamzagic is, Dárdai helyét pedig a 47 éves Tayfun Korkut veszi át. A török szakember Stuttgartban született, a helyi Kickers csapatában nevelkedett 42-szer volt török válogatott.

Edzőként dolgozott a török válogatott mellett, valamint a Hannover, a Kaiserslautern és a Bayer Leverkusen csapatainál. Legutóbb 2018-ban, a VfB Stuttgartnál volt vezetőedző.

Tayfun Korkut legutóbb 2018-ban, a VfB Stuttgart csapatánál volt vezetőedzőForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Steffen

„Szeretnénk megköszönni Dárdai Pál munkáját. Nehéz helyzetben volt a csapat, amikor átvette a vezetését és az előző idényben sikerült is benntartania. Tayfun Korkut érkezésével azt szeretnénk, ha új impulzusokat kapna a csapat. Tayfun korábban bizonyította, hogy nemcsak stabilizálni tud, de vele előrébb is léphet a csapat" – mondta Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója.

A 45 éves magyar szakember - a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya - januárban vette át másodszor a gárdát, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. A Hertha 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen áll a Bundesligában.