Kiderült, mikor rendezik meg a labdarúgó klubvilágbajnokságot

fbl TOPSHOTS Horizontal
Chelsea's German midfielder Kai Havertz celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League final football match between Manchester City and Chelsea FC at the Dragao stadium in Porto on May 29, 2021. (Photo by Jose Coelho / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése nyomán február 3. és 12. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben a klubvilágbajnokságot.

A torna résztvevőinek listája szombaton vált teljessé, amikor a brazil Palmeiras megnyerte a Libertadores Kupát.

A Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek két bajnoki mérkőzését halasztania kell a klub-vb miatt: február 8-án a Brighton vendége lenne, 12-én pedig az Arsenalt fogadná, ezt a két meccset más időpontban kell majd lejátszania.

A BL-győztes Chelsea, valamint a Palmeiras csak az elődöntőben lép pályára először Forrás: AFP/Jose Coelho

A klubvilágbajnokságon a Chelsea és a Palmeiras mellett az afrikai BL-győztes egyiptomi al-Ahli, az ázsiai kontinensről a szaúdi al-Hilal, az észak- és közép-amerikai régióból pedig a mexikói Monterrey vesz részt. Hozzájuk csatlakozik az óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland City, valamint az Egyesült Arab Emírségek bajnoka, a házigazda al-Dzsazira.

A torna sorsolását hétfőn tartják.

A klubvilágbajnokságra eredetileg június-júliusban került volna sor Kínában, de a koronavírus-járvány nyomán erre az időpontra kerülő 2020-as Európa-bajnokság és Copa America miatt elhalasztották. A második terv egy decemberi, japán rendezés volt, ám az ázsiai ország három hónapja visszalépett ettől a pandémia miatt elrendelt utazási korlátozásokra hivatkozva.

A FIFA terve az volt, hogy az idéntől már 24 csapat vesz részt a tornán, de ezt az újítást szintén a világjárvány miatt elhalasztották.