Utolsó percben kapott góllal estek ki Sallóiék az MLS rájátszásából

Sallói Dániel
PORTLAND, OR - NOVEMBER 25: Daniel Salloi #20 of Sporting Kansas City goes up for a ball during the first half of the match against the Portland Timbers at Providence Park on November 25, 2018 in Portland, Oregon. Steve Dykes/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Sporting Kansas City hazai pályán 2-1-re kikapott a Real Salt Lake csapatától az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásának nyugati elődöntőjében. A hazaiak magyar válogatott támadója, Sallói Dániel végig játszotta a mérkőzést. A keleti konferenciában Gazdag Dániel góllal segítette csapatát győzelemhez.

A Kansas a Vancouver White Caps elleni 3-1-es sikerrel, míg a Real a Seattle Sounders ellen megnyert tizenegyespárbajjal jutott be az elődöntőbe. Azon a meccsen a Salt Lake City-i csapatnak nem volt kapura tartó lövése, most viszont sokkal jobban játszottak, mint az az esélyesebbnek vélt Sporting, amelyik Johnny Russel révén a 24. percben büntetőből megszerezte a vezetést.

A második félidőben aztán még jobban rákapcsoltak a vendégek, és előbb a 72. percben Anderson Julio góljával kiegyenlítettek, majd már a rendes játékidő ráadásában Bobby Wood góljával a győzelmet is megszerezték.

A Real Salt Lake a nyugati döntőben a Portland Timbers vendége lesz.

Keleten a Philadelphia Union a Nashville-t fogadta. A hazai csapatban kezdőként kapott szerepet a magyar válogatott középpályás, Gazdag Dániel, aki az első félidő ráadásában egyenlített, miután a vendégek nem sokkal korában megszerezték a vezetést.

A második félidőben egyenlített a Nashville, a hosszabbításban pedig nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek. Ahol parádézott a hazaiak kapusa, Andre Blake, aki két lövést is megfogott, míg mások kettőt csúnyán mellé-fölé lőttek a Nashville játékosai, így a szétlövést 2-0-ra nyerte a Philadelphia, amelyik a New England Revolution - New York City FC párharc győztesével találkozik a főcsoportdöntőben.