Kiderült, Dárdai Pál mennyi pénzt kap még a Herthától

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Hoffenheim elleni bajnoki kezdete előtt
Vágólapra másolva!
A Berliner Zeitung című német napilap információi szerint a Bundesligában szereplő Hertha kispadjáról hétfőn felállított magyar szakember továbbra is megkapja a teljes fizetését.

Dárdai Pál szerződése 2022. június 30-ig szól, a klubbal kötött megegyezés alapján pedig hétfői távozása után is megkapja a pénzét. A német főváros napilapja szerint Dárdai ugyanúgy havi 250 ezer euróért vállalta a vezetőedzői munkát, mint elődje, Bruno Labbadia, így június 30-ig még - jelenlegi árfolyamon - mintegy 640 millió forintot folyósít neki a Hertha.

Dárdai Pál egyelőre maga sem tudja, hogy visszatérhet-e a Hertha utánpótlásába Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

"Dárdai ugyanolyan fizetést kapott, mint az elődje, Bruno Labbadia – idézi a Blikk egy, a berliniek ügyeit jól ismerő bennfentes szavait. – Leváltása után is folyósítják neki a szezon végéig, június 30-ig a bérét. Az viszont egyelőre még nem dőlt el, visszatérhet-e a klub utánpótlásához, és ha igen, mikor.

A Herthát második alkalommal irányító magyar szakember állása régóta bizonytalan volt, végül azt követően kellett távoznia, hogy a hétvégi fordulóban balszerencsés körülmények között, egy 97. percben kapott góllal bukták el a győzelmet az Augsburg ellen, így 13 forduló során mindössze 14 pontot gyűjtve a 14. helyen áll a csapat, egyetlen ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló Augsburgot.

A berlini vezetők az elmúlt két és fél évben öt edzőt (Ante Covic, Jürgen Klinsmann, Alexander Nouri, Labbadia és Dárdai) rúgtak ki. Dárdai helyét a török származású Tayfun Korkut vette át.