Vágólapra másolva!
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain sztárfocistája tovább javította saját rekordját, miután hetedszer nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. Az argentin klasszis a Bayern München csatárát Robert Lewandowskit előzte meg a szavazáson, a lengyel játékos a közösségi médiában gratulált a nyertesnek.

Hétfőn este kiderült, hogy Lionel Messi, aki idén az argentin válogatottal megnyerte a Copa Américát, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után megkapta újra a futballvilág legrangosabb egyéni díját.

A nyáron a PSG-be szerződött klasszis mindössze 33 ponttal előzte meg a szavazáson a végső győzelemre is esélyesnek tartott Robert Lewandowskit.

A Bayern München lengyel támadója klubszinten és a válogatottban összesen 64 gólt lőtt az idei évben. Lewandowski vigasztalásképp az év csatára díjat vehette át, majd a gála után a közösségi médiában reagált.

Az Aranylabda jelyett Lewandowskinak be kellett érnie az év csatára-díjjal Forrás: AFP/Franck Fife

Szeretnék köszönetet mondani minden újságírónak, aki rám szavazott.

Én megnyertem az év csatára-díjat, és anélkül egyetlen játékos sem nyerhet ilyen elismerést, hogy mögötte állna a világ legerősebb csapata, illetve a hűséges szurkolók. Az én esetemben sincs ez másképp.

Szeretnék köszönetet mondani a klubomnak, a Bayern Münchennek, amiért a sikerekhez és az álmaim megvalósításához segítettek. Szeretnék köszönetet mondani csapattársaimnak klub és válogatott szinten egyaránt. Továbbá szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy minden egyes nap támogatnak, ez nagyon sokat jelent nekem" – írta az Instagram bejegyzésében Lewandowski, aki külön köszönetet mondott családjának is a támogatásaikért.