Társoldalunk:

Bajban a Manchester City, lassan elfogynak a bevethető játékosok

2021.11.30. 20:13

Vészhelyzetet emleget Pep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City vezetőedzője, miután újabb és újabb játékosok dőlnek ki a keretből.

A legújabb sérült a Barcelonába vágyó, és ezúttal a lábát fájlaló Ferran Torres, akire ugyanúgy nem számíthat a katalán szakember, mint az eltiltott Aymeric Laporte-ra, vagy arra a Kevin De Bruyne-re, akinek ugyan már negatív lett a koronavírustesztje, de ettől még nem tart a csapattal.

A két középpályás, Phil Foden és Jack Grealish játéka is minimum kétséges, és, ha pályára is lépnek, biztos, hogy nem fogják tudni végigjátszani az Aston Villa elleni birminghami találkozót.

"Vészhelyzetben vagyunk, mert nagyon-nagyon kevesen maradtunk. Soha nem panaszkodunk, ha egy játékosunk sérülés vagy eltiltás miatt nem játszhat, mert teljes mértékben megbízom a keret tagjaiban, bárki is lépjen pályára. De most bajban vagyunk, és pont decemberben, az év legkeményebb hónapjában. 14 vagy 15 játékosunk van, ráadásul sokan közülük rengeteg percet játszottak" - siránkozott Guardiola.

Ha John Stones pályára léphet, akkor 15 focistával számolhat Guardiola, ha Phoden és Grealish is hadra fogható lesz, akkor pedig tizenhéttel. A Cityre a következő hat hétben kilenc bajnoki mérkőzés és a Lipcse elleni BL-meccs vár.