Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának rangadóján a listavezető Paris Saint-Germain 0-0-s döntetlent játszott a Nice csapatával a Parc des Princes Stadionban.

A párizsi mérkőzésen az első fogadta a harmadikat, de nagyon komoly tétje - a rangadó titulus ellenére - nem volt a meccsnek, hiszen a Paris Saint-Germain 15 lejátszott meccs után már 12 pont előnnyel vezette a francia bajnokságot. A szurkolókat leginkább Lionel Messi tartotta lázban, aki hétfőn megnyerte pályafutása hetedik Aranylabdáját, a találkozó előtt pedig megmutatta azt a Parc des Princes közönségének.

Lionel Messi már hétszeres aranylabdásnak mondhatja magát Forrás: AFP/Franck Fife

Mellette persze az olasz válogatott Gianluigi Donnarummát is ünnepeltét, aki a France Football gáláján megkapta az év kapusának járó Lev Jasin-díjat, így a találkozó előtt a PSG stadionjában a tiszteletükre kifeszítették a „Párizs, az aranyváros" molinót.

Így köszöntötték a hétszeres aranylabdás Messit és a Jasin-díjas Donnarummát Forrás: Paris Saint-Germain/Twitter

Az első félidőben a párizsi csapat mezőnyfölényben játszott, pár ígéretes helyzetet is kialakított, de nem tudta megszerezni a vezetés, ráadásul a Jasin-díjas Donnarummának is volt ki bravúrja, ami mutatja, hogy Nice hiába csak 30%-ban birtokolta a labdát, korántsem volt veszélytelen.

A második félidőt is a PSG kezdte jobban, Mauricio Pochettino csapata több nagy helyzetet is kialakította, de a Nice kapusa, Walter Benitez remek napot fogott ki.

A vendégek továbbra is keveset birtokolták a labdát, de így is megszerezhették volna a vezetést az 59. percben, de a dán válogatott Kasper Dolberg fejese a kapufán csattant.

A 65. percben a PSG is kihagyott egy hatalmas ziccert.

A halványan játszott Lionel Messi villanása után Kylian Mbappé került helyzetbe, de a világbajnok francia támadó közeli lövése elsuhant a bal kapufa mellett.

A meccs utolsó harmadában is óriási fölényben játszott a PSG, de Messiék nem tudtak komoly veszélyt teremteni a nizzai kapu előtt, így az eredmény nem változott. A párizsiak ezzel a második döntetlenjüket játszották a szezonban, de továbbra is 12 ponttal vezetik a bajnokságot az Olympique Marseille-t megelőzve.

Ligue 1, 16. forduló
Paris Saint-Germain - Nice 0-0