Társoldalunk:

A Barcelona elnöke szerint a csapata csatára jobb, mint Mbappé

2021.12.03. 17:33

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke mindent megtesz azért, hogy a csapat világbajnok francia támadója, Ousmane Dembélé meghosszabbítsa a jövő nyáron lejáró szerződését. A katalán klub első embere most éppen azzal hízelgett a 24 éves támadónak, hogy jobbnak nevezte a világ egyik legjobb futballistájánál, Kylian Mbappénél.

Bizakodó vagyok vele kapcsolatban, szerintem jobb, mint honfitársa, Kylian Mbappé. Meg akarjuk tartani őt, mert nagyszerű játékos" - mondta Laporta, aki hangsúlyozta, hogy nagyszerű a kapcsolata a francia támadóval.

Laporta kijelentése azonban több mint nevetséges. Kylian Mbappé már 192 gólnál jár, pedig még mindig csak 22 éves. Nem mellesleg nyert már Golden Boy-díjat és kétszer volt gólkirály a francia bajnokságban.

Ousmane Dembélé és Kylian Mbappe a francia válogatottbanForrás: AFP/Gabriel Bouys

A 24 éves Dembélé profi pályafutása alatt 52 gólnál jár. Nem mellesleg a 2017-es Barcelonában igazolása óta négy és fél év alatt 13-szor dőlt ki sérülés miatt, így csak 121 meccsen lépett pályára, 96-ot pedig kihagyott.

A mértékadó Transfermarkt szerint a 160 millió eurót érő Mbappé a világ legértékesebb futballistája, míg az 50 millióra taksált Dembélé a 88. helyen áll a rangsorban.