Társoldalunk:

Ancelotti szerint Benzema nem fog sírni, amiért nem ő kapta az Aranylabdát

2021.12.03. 08:05

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti szerint Karim Benzemát nem zavarja, hogy nem ő nyerte az Aranylabdát, és a csapatsikereket sokkal fontosabbnak tartja, mint az egyéni díjakat.

Hétfőn Lionel Messi hetedszer is elnyerte a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerését, az Aranylabdát, amely rengeteg szélsőséges véleményt váltott ki a futballvilág szereplőitől. Ancelotti is reagált a szavazás véleményére.

Tiszteletben kell tartanunk a döntést. Messi nyert, és ő még mindig egy nagyszerű játékos. A játékosok számára fontosak az egyéni díjak, mert motivációt adnak, de ha nem nyernek ilyet, akkor sincs gond" - mondta az olasz szakember.

Ancelotti szerint Benzemát nem zavarja, hogy nem ő nyerte az AranylabdátForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Real csatára, Karim Benzema a negyedik helyen végzett a szavazáson Messi, Robert Lewandowski és Jorginho mögött, nagyszerű teljesítménye alapján idén volt rá a legnagyobb esélye, hogy nyerjen.

"Benzemának kiváló szezonja volt, a negyedik lett ezen a szavazáson, ez extra ösztönzést adhat számára, hogy legközelebb az első legyen. Ez nyilván egy fontos elismerés, de ez egy egyéni díj, nem csapatsiker. Benzema nem fog sírni amiatt, hogy nem nyert, ahogyan a kapusunk, Thibaut Courtois sem. Mindannyian könnyedén elfogadják az eredményt és túllépnek ezen" - tette hozzá a Real edzője.

Forrás