Vágólapra másolva!
Dárdai Pál hétfői menesztése előtt hónapokig lógott a levegőben az edzőváltás. Most kiderült: a Hertha bukdácsolásán túl személyi ellentétek is vezettek a magyar tréner távozásához.

Noha évekig csapattársak voltak a Herthában, kora nyártól feszült volt az új sportigazgató, Fredi Bobic és Dárdai kapcsolata. A Sport Bild szerint

konkrét ütközőpontok vezettek a magyar futballedző menesztéséhez.

Mindezek miatt még

az is benne van a pakliban, hogy – bár ezt az egérutat fenntartotta magának – Dárdai nem tér vissza az utánpótlásba (erről tavasszal egyeztetnek)

- írja a Bors.

1. Nem értékel a Balatonon
A bennmaradás után Dárdai úgy utazott haza nyaralni, hogy nem tudta, Bobic leváltja-e az új szezonra.

A balatoni pihenést a munkától mindig elválasztó edzőt csak harmadik próbálkozásra érte el telefonon új főnöke,

amikor Suat Serdar szerződtetéséhez volt szükség egy beszélgetésükre.

2. Nem húztak egy irányba
Dárdai többször célzott arra, hogy a nyugodt csapatépítés kedvéért az utóbbi évekkel ellentétben minél kevesebb változást szeretne a játékoskeretben.

Bobic mégis tíz új focistát hozott – aztán azt kérte számon a döntésekből kihagyott edzőn, hogy a friss igazolások nem fejlődnek a keze alatt.

3. Régóta keresték az utódját
Sajtóhírek szerint Bobic már hónapokkal ezelőtt Dárdai helyére hívta Edin Terzicet és Domenico Tedescót, de egyikükkel sem tudott megegyezni a folytatásról.

Ezek a pletykák természetesen eljutottak Dárdaihoz is, ami aligha segítette a zökkenőmentes közös munkát.

4. Szerencsétlenül nyilatkozott

– reagált Dárdai sértetten az edzőkeresésről szóló hírekre a Bayern elleni 0-5 után, már augusztus végén. Bobic bosszúsan azt mondta erre, hogy már ezért repülnie kellett volna.

5. Nem védték az eredmények
Mindez persze belefért volna, ha a csapat jó játéka és eredménysora felülírja a feszültségeket, de a jelek szerint – miként 2019-es első távozása óta négy utóda –

most Dárdai sem tudta összekapni a Herthát. A csapat 13 forduló után 14 ponttal a 14. a tabellán, egy pontra az osztályozós 16. helytől.

A Hertha-szurkolók többsége nem a magyar edzőt hibáztatta volna a csapat vesszőfutásáért. A berlini BZ felmérésében a válaszadók (tegnapig mintegy 9 ezren voksoltak) 54 százaléka foglalt állást úgy, hogy rossz döntés volt az edzőváltás.